PAPA'NIN İLK ZİYARETİ ANITKABİR’E

PAPA'NIN İLK ZİYARETİ ANITKABİR’E

Papa için Cumhurbaşkanlığınca biri zırhlı olmak üzere iki ayrı makam aracı hazırlandı.

Papa Francesco, Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak ile Esenboğa Havaalanına geldi. Papa Francesco için havaalanında askeri kıta hazır bulundu. Papa'yı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Karşılamada, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, sanatçı Serra Yılmaz ve öteki yetkililer de bulundu. Papa kendisi için hazır bulunan askeri kıtayı da selamladı. Papa Francesco'nun gelişi öncesinde Esenboğa Havalimanı girişinde araçlar kontrol edilerek içeri alındı. Büyükşeref Salonu çıkışında ve apronda Türkiye ve Vatikan bayrakları göndere çekildi. Papa için Cumhurbaşkanlığınca biri zırhlı olmak üzere iki ayrı makam aracı hazırlandı.

İLK ZİYARET ANITKABİR'E

Papa Francesco Anıtbakir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürütülmeyen, bayrak direğinin önünden tören düzenine geçerek, mozaleye çıkan Papa Francesco, üzerinde "Pope Francis" yazan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ve iki teğmenin taşıdığı çelengi, Atatürk'ün mozolesine koydu. Çelengin önünde yaklaşık bir dakika dururak dua eden Papa Francesco, daha sonra protokoldeki yerine geçerek saygı duruşunda bulundu. Papa Francesco, mozoleden ayrılırken, merdivenlerde beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Papa Anıtkabir özel defterini imzaladı. Papa Francesco, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Dileğim odur ki iki kıta arasındaki doğal bir köprü olan Türkiye, sadece yolların kesişme noktası değil aynı zamanda tüm kültür, etnisite ve dinlere mensup kadın ve erkekler için diyalog ve birlikte yaşadıkları bir nokta olur."

Daha sonra Atatürk'ün eşyalarının ve silahlarının bulunduğu müze bölümüne giden Papa Francesco gezdiği müzede yetkililerden de bilgi aldı.

PAPA FRANCESCO CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi tören ile karşılanan Papa Francesco, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı