Papa hakkında bilinmeyen gerçek

Papa hakkında bilinmeyen gerçek

Ay sonunda görevinden feragat edeceğini açıklayanC’un sol gözünün tamamen işlevini yitirmiş olduğu ortaya çıktı.

Papa hakkında bilinmeyen gerçek
Ay sonunda görevinden feragat edeceğini açıklayanC’un sol gözünün tamamen işlevini yitirmiş olduğu ortaya çıktı. 
 
Esma Çakır - Roma
18.02.2013 17:49
 
 Papa’nın biyografisini tamamlamak üzere son kez 10 hafta önce O’nunla bir araya gelen Alman gazeteci Peter Seewald, bu görüşmenin detaylarını anlattı. Corriere della Sera gazetesinde yer alan habere göre Seewald son buluşmayı şöyle aktardı: “Son buluşmamız Papalık Sarayı’nda oldu. Papa’nın vücudu adeta bir deri bir kemik kalmıştı. Terziler yeni kıyafet yetiştirmekte zorlanıyordu. İşitme güçlüğü çekiyor ve sol gözü artık tamamen görmüyordu. Daha sevimli, daha mütevazı ve daha hassas göründü gözüme. Hasta görünmüyordu ama bedenen ve ruhen yorgundu. Onu hiç böyle görmemiştim.” 
 
16. BENEDİKTUS, VATİKAN’DAKİ ENTRİKALARIN BİR PARÇASI OLMADI
 
Biyografiye eklenmek üzere 85 yaşındaki Papa’yla, 14 yaşındayken Hitler Gençlik Örgütü’ne üyeliğini, ailesiyle ilişkileri ve başka diller geliştirmek için dinlediği CD’ler gibi konuları konuştuklarını da belirten Seewald, “16. Benediktus, hiçbir zaman güç peşinde koşan bir adam olmadı, Vatikan’daki entrikaların içine girmedi. Gerçek bir teologdu ve bu yönüyle geçmişteki birçok Papa’dan ayrılıyordu. Tüm kitaplarını kurşun kalemiyle yazdı. Gücünün son damlalarını, İsa’ya ilişkin üçleme kitabının sonuncusunu bitirmek için harcadı. Zaten bana da, umutsuz gözlerle bakarak, ‘Bu benim son kitabım olacak’ dedi” diye izlenimlerini paylaştı. 
 
PAPALIĞIMDAN ARTIK BİRŞEY BEKLENMİYOR
 
Seewald, ayrıca 16. Benediktus’a Papalığından ne beklendiğini de sorduğunu ve şu cevabı aldığını dile getirdi: “Benden? Ben artık yaşlı bir adamım. Papalığımdan çok fazla beklenti olduğunu sanmıyorum. Bugüne kadar yaptıklarımın yeterli olduğunu düşünüyorum.” 
 
Seewald, bu sözlerle Papa’nın haftalar önce zaten görevi bırakma sinyalleri vermiş olduğunun da altını çizdi. 
 
Seewald, Papa’yla ayrıca Vatikan’da yeri yerinden oynatan ve kamuoyunda ‘Vatileaks’ olarak bilinen, baş uşağı Paolo Gabriele’nin özel belgeleri dışarıya sızdırmasına ilişkin olayı da değerlendirdiklerini de söyleyerek, “Papa bana, bu olayın ardından, ne bir çeşit çaresizliğe düştüğünü ne de evrensel bir acı yaşadığını söyledi. Sadece bir anlam veremediğini belirtti” dedi.