PAPA EMPERYALİZME FENA ÇATTI

PAPA EMPERYALİZME FENA ÇATTI

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franziskus’dan kapitalistleri kızdıracak sözler.

Dünya'da asırlardır süren termonelojiler her geçen gün biraz daha kafa karıştırı hale geliyor. Kapitalist sitemin en büyük destekçilerinden biri olan Katolik Klisesi'nin son Ruhani Lideri, Papa Franziskus tıpkı bir komünist parti başkanı gibi açıklamlarda bulundu. Kapitalizmi ağır bir dille suçlayan Papa Tanrının yerine ise paranın koyulduğunu iddia ederek şaşırttı.

SÖMÜRÜ VE AÇLIK DÜZENİ

İspanyol La Vanguardia Gazetesi’ne konuşan Papa, solcuların kullandığı terimlerle kapitalist sisteme yüklendi. Kapitalizme, “sömürü, açlık ve ekonomik sistemin insanların hizmetinde olmadığı” yönünde eleştiriler getiren Papa Franziskus, kapitalizmin düzeni devam ettirebilmek için savaş çıkardığını öne sürdü.

Papa Franziskus, La Vanguardia’ya verdiği mülakatta, “Emperyalist güçlerin bugüne kadar yapageldikleri gibi, sistemin devamı için savaşlar çıkartılıyor. Günümüzde 3. Dünya Savaşı pek mümkün görünmediği için, bölgesel savaşlar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK DÜZEN KATLANILACAK GİBİ DEĞİL

Küresel ekonomik sistemi "dayanılmaz" olarak nitelendiren Arjantin kökenli 77 yaşındaki Papa Franziskus, “Hayatımızın merkezine Tanrı'nın yerine parayı oturttuk. Dünyanın önde gelen ekonomileri silah üretimi ve satışı ile bilançolarını düzeltmekle meşgul” eleştirilerini getirdi.

Birçok ülkedeki genç işsiz nüfusa dikkati çeken Papa Franziskus, işşizliğe çözüm bulmamakla bir neslin kaybedildiğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı