PAPA BEYAZ SARAY’DA

PAPA BEYAZ SARAY’DA

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, tarihi ABD ziyareti kapsamında ilk kez konuk olduğu Beyaz Saray’da iklim değişikliğine değinerek, bu sorunun gelecek kuşaklara bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, tarihi ABD ziyareti kapsamında ilk kez konuk olduğu Beyaz Saray’da iklim değişikliğine değinerek, bu sorunun gelecek kuşaklara bırakılmaması gerektiğini söyledi. Konuşmasına göçmen sorununa değinerek başlayan ve kendisinin de göçmen bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Papa Francis, Beyaz Saray’ın bahçesinde yaptığı konuşmada yoğun alkış topladı. ABD Başkanı Barack Obama da, Papa Francis'i iklim değişikliği ile mücadele konusundaki çabalarından dolayı da överek, “Tanrı'nın muhteşem armağanı gezegenimizi korumak için kutsal bir zorunluluğumuz olduğunu bize hatırlattınız. İklim değişikliği ve gelecek kuşaklar için değerli dünyamızı korumak adına bir araya gelerek en korunmasız topluluklara sahip çıkma çağrınızı destekliyoruz” dedi. Obama, konuşmasında, dünyada yaşanan göçmen sorununa da yer verdi.

"İNSANLIK TARİHİ ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Para Francis, insanlık tarihinin önemli bir süreçten geçtiğini anlatarak, iklim değişikliği konusunda daha fazla çalışma yapılmasını belirtti. Papa Obama’nın iklim değişikliği ile mücadelede başlattığı girişimi takdir ettiğini belirterek, bu sorunun gelecek kuşaklara bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı