PAMİR HAVADAN DA ARANIYOR

PAMİR HAVADAN DA ARANIYOR

Jandarma ve sivil savunma ekiplerinin karadan yaptığı aramaların yanı sıra paramotorlu bir kişi de havadan çalışmalara katıldı.

Pamir'e havadan arama

Sarıyer Zekeriyaköy'de dün sabah kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma ve sivil savunma ekiplerinin karadan yaptığı aramaların yanı sıra paramotorlu bir kişi de havadan çalışmalara katıldı.

VALİ MUTLU AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Zekeriyaköy'de dün sabah kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmalarıyla ilgili twitter mesajı yayınladı. Mutlu mesajında, "Küçük Pamir'i şu ana kadar 6 km çaplı bir alanda adım adım uzman ekiplerimizle aradık. Kayıp çocuğumuza ulaşamadık, buluncaya kadar arayacağız" dedi.

dha-da5dfd1fe05e5cb9e08461500123e09b-1-t.jpg

dha-da5dfd1fe05e5cb9e08461500123e09b-4-t.jpg

Pamir'in babası: Bu mahalleden çıkacak

3.5 yaşındaki Pamir'i arama çalışmaları devam ederken baba Serdar Dikdik arama yapan yetkililere “Çocuğun ayağında ayakkabı bile yok. Aramaları ormanlık alanda değil mahalle içinde yoğunlaştıralım" dedi.

Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan 3.5 yaşındaki Pamir için arama çalışmaları tekrar başladı. Baba Serdar Dikdik çalışmaları koordine eden yetkililere bilgi verdi. Aramaların mahalle içinde yoğunlaştırılmasını isteyen baba, “Çocuğun üzerinde tulum var. Ayakkabısı bile yok. Aramaları ormanlık alan yerine mahalle içinde yoğunlaştırın. Pamir akşam 19.00 gibi uyur. Şimdi gündüz. Ayaklandı. Kesin buralarda dolaşacak. Zekeriyaköylüler bu çocuk kesin bir bahçeye girdi. Evi kapalı olanlar varsa bir içeri seslenin. Hareketli çocuk sese gelir. Emlakçılar boş evleri bir kontrol edin. Eve girmiş kapı kapanmış olabilir. Herkes mahallesine baksın. Bu çocuk buralarda bir yerde çıkacak. Çocuk ağlamayı bilmiyor. Çocukta kırmızı tulum var. Casper hayalet gibi dolaşıyor. Kesin buralardan çıkacak" dedi.

PAMİR'DEN HABER YOK

Sarıyer'deki evinden çıkan ve 24 saattir haber alınamayan Pamir için aramalar gece de sürdü. Sabah saatlerinde aramalarını bir süreliğine sona erdiren ekipler, yeniden aramalara başlamak için koordine oluyor. Gece ormanlık alanda küçük Pamir'i bulmak için çalışan Jandarma ve AKUT ekipleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi'nin gönderdiği mobil büfelerden çay ve poğaça alarak kahvaltı yaptı. 

SOSYAL MEDYADA SABAHA KADAR PAYLAŞILDI

Kaybı sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve kullanıcılar tarafından sabaha kadar fotoğrafı paylaşılan minik Pamir'e ne olduğuna ilişkin çok sayıda yorum yapıldı. Arama çağrılarına uyarak bölgeye akın eden yüzlerce kişi, telefonlarından Twitter'e canlı bilgi paylaştılar. Bir yandan da Pamir'in kaybı ve sosyal medyada büyük yankı uyandırması, çeşitli söylentilere de yol açtı. Bazı kullanıcılar Pamir'i arama çalışmaları sürdürülürken diğer yandan, olayın siyasi malzeme olup olmadığı tartışıldı. AKP yanlıları olayın Twitter'de "sansasyon yaratmaya" yönelik bir düzmece olduğunu iddia ederken, bazı kullancılar ise onları "acı bir olaydan bile" siyasi malzeme üretmeye çalışmakla suçladılar.

3444444t.jpg

ÜNLÜLER BÖYLE DESTEK VERDİ

Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen de Pamir için yapılan çalışmalara canlı yayında destek verdi. Bayülgen, Cuma akşamı ekrana gelen Makina Kafa programında defalarca çağrı yaptı. Akut yetkiliside programa bağlanarak arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Twitter kullanıcıları da #pamiraranıyor hashtag’iyle Pamir’le ilgili fotoğraf ve bilgiler paylaşarak hem gönüllülerin bölge çalışmalarına yardımcı oldular. Vatandaşların yanısıra Ertem Şener ve Şenay Akay gibi ünlü isimlerde arama çalışmalarına katıldı.İşte ünlülerin Pamir için mesajları;Cem Yılmaz: Kayıp yavrumuz ile ilgili yetkililerin dışında bilgisi olan yardımı dokunabilecek tüm arkadaşlara! Teşekkürler.Mansur Yavaş: Bütün dualarımız Pamir'le.Hakan Şükür: Pamir'in babası, Zekeriyaköy'de oturan herkesin bahçesini kontrol edip,ismiyle seslenmesini istiyor!Onur Akay: #PamirAranıyor Belki güzel yüzün uykuya dalmıştır, birileri bulsun diye bekliyordur. İnşallah sağ salim bulunur. Emin ellerdedir.Nilgün Belgün: Bravo Okan Bayülgen’e programı Pamir'e ayırdı. Baba olmasının da duyarlılığına etkisi var mutlaka. Anne ve baba olmak çok çok farklı.Berna Laçin: Ah be çocuk , bize uyku yok, sen inşallah bi yerlerde uyuya kalmışsındır

ilgili-haber-kopru-fontu-012.jpg

KÖPEKLİ ARAMA YAPILIYOR
Yeni güne hazırlanan AKUT ekibi için basın mensuplarına bilgi veren Saydun Gökşin, “Aramalar dün 11.00'dan beri devam ediyor. Önce köpekli aramalar yapıldı. Sonra bütün alan Jandarma ve STK'ların desteğiyle arandı. Şuan sadece köpekli arama yapılıyor. Bu sabah şu kararı verdik daha çok patika araması yapacağız. Pamir'in yürümesinin daha kolay olduğu yerleri tarayacağız. Saat 10.00'da köpeklerin alandan gelmesinden sonra tekrar aramalarımıza devam edeceğiz" dedi.

bkb_ugiiaaaswcc.jpg

bkb5c_6iuaa3rxt.jpg

46513_76806_05042014091753_2.jpg

050420140910221470591_2.jpg

İŞTE BABASININ ANLATTIKLARI

Kaynak:Haber Kaynağı