Palalı Saldırıyı Melih Gökçek'in Oğulları İcat Etmiş

Palalı Saldırıyı Melih Gökçek'in Oğulları İcat Etmiş


 İŞTE 29 MART 2007 TARİHLİ O HABER

Gezi olaylarının ardından "Evde ki % 50 yi zor tutuyorum" diyerek, protesto göstericilerine saldıran "Palalı Saldırganlara" cesaret veren Başbakan Erdoğan'ın, en büyük destekçisi, Twitter hesabından yaptığı akıllara zarar probaganda ile Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek oldu. Tıpkı başbakanı Erdoğan gibi yaptığı keyfi uygulamalar ile Ankaralıyı canından bezdiren Melih Gökçek'in oğullarıda "Palalı Saldırıdan" mahkum olmuşlardı. 2007 yılında bir trafik tartışması ardından 2 kişiyi yanlarında taşıdıkları pala ile ağır yaralayan Melih Gökçek'in oğulları Ahmet ve Osman mahkemece suçlu bulunup hapis cezasına mahkum edilmişlerdi. O tarihte Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, mahkemeye yalancı tanık göstermekten de çekinmeyen oğul Gökçek'lerin foyasını mahkeme yakalamış ve onlarıda cezalandırmış. İşte o haber.

İKİ KİŞİYİ DARP ETTİLER, PALAYLA AĞIR YARALADILAR

Trafik tartışması yüzünden silahlı-kılıçlı kavgaya karışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek, adam yaralamak ve kılıç taşımak suçlarından hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezaları paraya çevirirken, olayda ağır yaralanan avukat kardeşler Oğuz Kaan Doğan ve Metehan Doğan da mahkum oldu.
 
Melih Gökçek'in oğullarının karıştığı kavga davasında bugün karar çıktı. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme Osman Gökçek'i iki kişiyi darp etmek, yaralamak, izinsiz kılıç taşımak suçlarından toplam 17 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı, toplam 10 bin 650 YTL para cezasına çevirdi. Aynı davada yargılanan Ahmet Gökçek de toplam 12 ay hapis cezasına çarptırıldı, ceza 7 bin 200 YTL para cezasına çevrildi. Gökçek'in yeğeni Ufuk Seçkin de Ahmet Gökçek ile aynı cezaya mahkum edildi.
 
GÖKÇEKLER'İN YALANCI TANIĞI DA MAHKUM 
 
Olaya adı karışan güreşçi Taşkın Özkale ise toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özkale'nin cezası paraya çevrilmedi. Gökçekler'in tanık gösterdiği Borga Şahin ise yalancı tanıklık yaparak suçu üstlenmek istediği gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, bu ceza da 3 bin 600 YTL para cezasına çevrildi. Olaya karışan dört kişi ise beraat etti.
 
MAĞDURLAR DA CEZA YEDİ 
 
Olay sırasında hayati tehlike atlatan avukat kardeşler de kavgayı başlattıkları ve Osman Gökçek'i yaraladıkları gerekçesiyle ceza aldı. Mahkeme müşteki-sanık Avukat Oğuz Kaan Doğan'ı toplam 10 ay hapis cezasına çarptırdı, bu ceza 6 bin YTL para cezasına çevrildi. Müşteki-sanık Metehan Doğan da toplam 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı 4 bin 800 YTL. para cezasına çevirdi.
 
EN FAZLA CEZA KILIÇTAN GELDİ 
 
Osman Gökçek, en yüksek cezayı kavgada kullandığı kılıçtan aldı. Mahkemede, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız bilirkişilik yaptı. Duruşma salonuna getirilen kılıcı inceleyen Yıldız, "Bu kılıcın taşınması vahim bir şeydir, ateşli silahlar kanuna muhalefete girer" dedi. Mahkeme, Osman Gökçek'e izinsiz kılıç taşıdığı için 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme olayda havaya bir el ateş edilen Osman Gökçek'e ait silahın ruhsatlı olduğundan sahibine iadesine karar verdi.