PALALI SALDIRGANLARIN ÖLDÜRDÜĞÜ ÖĞRETMEN  TOPRAĞA VERİLDİ

PALALI SALDIRGANLARIN ÖLDÜRDÜĞÜ ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİ

Gecenin bir vakti kadın arkadaşlara yapılan tacizden kaynaklı olarak arkadaşlarımız, kadın arkadaşlarımıza yapılan taciz karşısında, bu taciz girişiminde bulunan insanlarla bir kavgaya girmişler, girişmişler

İSTANBUL Kadıköy’de çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen öğretmen 31 yaşındaki Bahadır Grammeşin'in cenazesi, memleketi Edirne’de toprağa verildi. Ayakta durmakta zorlandığı için taziyeleri oturduğu sandalyede kabul eden baba Arif Grammeşin, gözünü oğlunun Beşiktaş atkısı konulan tabunu önündeki fotoğrafından ayırmadı.

ÇOK SAYIDA ARKADAŞI EDİRNEYE GELDİ

Kadıköy'de önceki gece bir grup içindeki kadın arkadaşlarını taciz eden başka bir grupla çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin’in yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan aldığı cenazesi memleketi Edirne’ye getirildi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Birleşik Haziran Hareketi ve Eğitim-Sen üyesi Bahadır Grammeşin’in cenazesi için İstanbul’dan parti üyelerinin yanı sıra çok sayıda arkadaşı da otobüslerle Edirne’ye geldi. Grammeşin’in cenazesi arkadaşlarının omuzlarında ve alkışlarla önce oturduğu mahalleye götürüldü. Burada alınan helalliğin ardından Grammeşin’in cenazesi yine yakınları ve arkadaşlarının omuzlarında Ayşekadın Kadı Bedrettin Camii’ne taşındı.

ÖDP GENEL BAŞKANI ALPER TAŞ'DA KATILDI

Buradaki cenaze törenine babası Arif, annesi Fatma, arkadaşları ile çok sayıda vatandaşın yanı sıra ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da katıldı. Baba Arif Grammeşin, ayakta durmakta zorlandığı için oturtulduğu sandalyede taziyeleri kabul ederken, gözlerini de kaybettiği oğlunun Beşiktaş atkısı serili tabutu önüne koyulan fotoğraftan ayırmadı.

 

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Bahadır Grammeşin’in bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstererek, "Çok üzüntülüyüz, öncelikle onu söyleyeyim. Eskiden beri tanıdığım, Ankara’da tanıdığım sonra İstanbul’da da çok şey paylaştığım, yaşam dolu, sevgi dolu, hayat dolu, paylaşmaya, dayanışmaya çok önem veren, çok mütevazı, çok iyi bir arkadaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Kalleş bir ölüm, açıkçası adil olmayan bir ölüm oldu. Adil olmayan bir biçimde yaşamına son verdiler. Hak etmedi böyle bir ölümü" dedi.

'ÖLDÜRMEK İÇİN SALDIRMIŞLAR'

Kadıköy’de olayın yaşandığı geceyi anlatan Taş sözlerini söyle sürdürdü:

"Gecenin bir vakti kadın arkadaşlara yapılan tacizden kaynaklı olarak arkadaşlarımız, kadın arkadaşlarımıza yapılan taciz karşısında, bu taciz girişiminde bulunan insanlarla bir kavgaya girmişler, girişmişler. Olabilecek olan bir şey fakat sonrasında bu kavganın akabinde bardan 19’a yakın insan bıçaklı, satırlı iniyorlar ve bizim 9-10 arkadaşımıza acımasızca saldırıyorlar. Bahadır, atardamarına gelen bıçaktan dolayı kan kaybından kaybediyoruz. Bile bile, öldürmek için yapıyorlar bu net."

Cenaze töreninden önce Ayşekadın Kadı Bedrettin Camii imamı, cenaze töreni öncesinde kavgayı ayırmak için araya giren Bahadır Grammeşin’in bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatarak, "Kavgayı ayırmak için araya giren canların birileri katledilmesi kesinlikle doğru değildir. Dinimizce yasaklanmış bir şeydir. Allah kimseye böyle şeyler bir daha yaşatmasın" dedi.

İkinci namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bahadır Grammeşi’nin cenazesi Buçuktepe Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Birçoğu ÖDP üyesi olan ve ellerinde 'Yok efkar falan, ikinci bir emre kadar gülümseyeceğiz. Cümle zulmün karşısında, böyle böyle düzelecek bu işler!' yazılı dövizler taşıyan arkadaşları birbirlerine sarılarak Grammeşin için gözyaşı döktü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı