Palalı saldırganlara bakın kimden, tebrik geldi

Palalı saldırganlara bakın kimden, tebrik geldi

İstiklal Caddesi girişinde sloganlar yükselmeye başladı. Polis, Taksim Meydanı'nda önlemlerini arttırdı. Bir kez daha gözler Taksim Meydanı'nda.. Taksim Dayanışması bugün 19.00 için buluşma çağrısı yapmıştı. Vali Mutlu ise yaptığı açıklama ile Anayasa'da

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı için saat 19.00'da çağrı yapmasının ardından polis, Taksim Meydanı'nda önlemlerini arttırdı. Polisin Cumhuriyet Anıtı çevresi ile İstiklal Caddesi girişinde önlem aldığı görüldü. Taksim ve civarında da eylemler başladı.  İstanbullular, Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Gezi Parkı’nı yeniden halka açmak için Taksim’e yürüyor. sendika.org'un geçtiği bilgilere göre 19.00′daki Taksim buluşması için 17.00′da farklı noktalarda buluşan İstanbullular harekete geçti.

CANLI ANLATIM

Çatışmalar 23:00 sularında devam ediyordu

22.48 Yeni Safak yazarı Özlem Albayrak ve yine aynı gazetede yazmaya başlayan Merve Şebnem, palalılari tebrik ediyor! 


22.39 @robink78: "Gelmeye devam ediyor yaralılar.. kapsül denk geldi" twitter)

22.36 Taksim'de gözaltı yağmuru! Baro'nun verdiği bilgiye göre gözaltı sayısı 50'yi geçti. Sol Portal’ın haberine göre ise İstiklal Caddesi'nde bulunan Ayışığı Kültür Merkezi’nde 21 kişi gözaltına alındı.

22:30 Polis Gezi Parkı'ndan on metrelerce uzaktaki Tünel bölgesinde bulunan kitleye yine müdahale etti. Gaz bombaları, tazyikli su, plastik mermi kullanılıyor. 

22.16 Polis Balık Pazarı’na girdi. Pazarın içine gaz attı. Demirören AVM’den itibaren Balık Pazarı’na gaz atıyor.

22.08 GS Lisesi, İstiklal ve Odakule’de direniş sürüyor. Direnişçiler, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor. Polis gaz ve plastik mermei ile yer yer saldırmaya devam ediyor. Eylemcilerin birleşmesini engellemeye çalışıyor. (sendika.org)

22:15 Sivil polis Mis Sokak'ta barları önünde duran kişileri gözaltına alıyor

22.10 İ̇stiklal Caddesi Balo Sokak'taki bir barın işletmecisi ve korumaları eylemcilere saldırdı. (Odatv)

22.05 Taksim'de polisin müdahalesinden sonra Cihangir halkı tencere ve tavalarla pencerelere çıktı.

22:00 Gözaltına alınanlardan isimlerini öğrenebildiklerimiz şöyle: Öğrenci M.G
Sezgin Oltulu
Gökmen Barikan (Atanamayan öğretmen-atanamadığı için garson olarak çalışıyordu)
Bir italyan turist M.D
Hasan Örgen
berat Öztemel
Ahmet Erol

Gözaltıları bildirmek için İstanbul Barosu'nun 444 52 71 nolu telefonu aranabilir.

21.58  İstiklal Caddesi'nde polis göstericileri gözaltına almaya devam ediyor. (@140journos/twitter)
 

21.45 Cihangir Firuzağa Mahallesi'nde gruplar yeniden toplanıyor. Polis Odakule tarafına ard arda ses bombası atıyor.

21.35  Müdahalede yaralananların Makina Mühendisleri Odası'ndaki kurulan gönüllü revire ve Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürülüyor. 

21.25 Avukat Ramazan Demir, saat 21.08 itibariyle İstanbul Barosu'na bildirilen gözaltı sayısının 24 olduğunu açıkladı. (etha)

21.15 Ankara forumları Taksim’deki saldırıları protesto etmek için 22.30′da Güvenpark’ta buluşacak. (sendika.org)

21:10 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yine Twitter adresinden açıklama yaptı. Halkın parka gitmek istemesini "izinsiz gösteri" olarak nitelediği polis müdahaleleri sonrasında eli satırlı ve sopalı iki kişinin yakalanarak gözaltına alındığını yazdı.

21.10 Alandan ayrılanlar Tophane güzergahını kullanmasın,150 kişilik gerici grup+polis, halka saldırıyor. ‏(@GazdanAdam/twitter)

21.06 Polis Galatasaray'da toplanan kiteye tekrar müdahale etti. Müdahale etmeyeceğini söyleyen polis, kitle toplanınca saldırmaya başladı. (Odatv)

21.00 soL Gazetesi muhabiri Dilem Taştan plastik mermiyle bacağından yaralandı. Taştan'ın durumu iyi olduğu bildirildi.

20:49 (odatv) Polis ipek sokağına gaz atmak için gaz fişeklerini duvardan sektiriyor. Tabelanın durumu gaz fişeklerinin etkisini göstermesi açısından ibretlik halde.

20.45Taksim Dayanışması'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada “Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” denildi. (Açıklamanın tamamını BURADAN okuyabilirsiniz)

20.30 Eylemciler Tarlabaşı Bulvarı’nda yolu trafiğe kapattı. Bulvar’a yönelen polis ses bombası attı. Kitle dağılmıyor. Tarlabaşı Bulvarı’nda trafik durdu. Tepebaşı ile Ömer Hayyam arasında polis ve eylemciler yer yer karşı karşıya geliyor.

20:20 Eli palalı bir grup Talimhane oteller bölgesinde ellerinde palalarla insanlara saldırdı. 

20:18 Gazetemiz muhabiri Ali Cemal Karabudak "İstiklal Caddesi üzerindeki Fransız Konsolosluğu önünde polisin sıktığı renkli kimyasal tazyikli su sonucu bir yurttaşın sırtında kızarıklık oluştu. Alman Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan yaralı yurttaşa 3. derece yanık teşhisi konuldu." bilgisini aktardı. 3. derece yanık teşhisi konan yurttaşın durumunu da böyle fotoğrafladı.


20:06 Gazeteci Ulaş Tosun: İstiklal'den Galatasaray'a kadar ara sokaklardaki kitle dağılmıyor. Polis gaz bombası ile ara ara müdahale ediyor.

19.56 (sendika.org)Polis Cihangir’de TOMA’yla kitleyi dağıtıyor

19.55 Binlerce kişi Cihangir’de slogan atıyor: “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam.

19.51 Can Ataklı:"Bugünkü saldırı tamamen intikam amaçlı çizilen karizmanin tamir edileceğini sanıyorlar baktıkça batıyorlar" (twitter)

19.48 Tarlabaşı’nda dağınık halde bekleyen eylemciler “Her yer Taksim her yer direniş” diye slogan atıyor. Ömer Hayyam’daki polis merkezinden çıkan bir grup çevik kuvvet polisi Taksim’e yöneldi.

19.44 Polisin yoğun gaz bombası attığı Mis Sokak'ta iki kişi gaz bombası fişeklerinden yaralandı.  

19:43  Çapul TV yayınında bir çevik kuvvet polisinin numaralı kaskını çıkarıp, numarasız kask giydiği görüldü.

19:40 Kazancı Yokuşu girişinden dağıtılmak istenen çoğunluğunu orta yaşlı yurttaşların oluşturduğu kitleye polis sıvı gaz ile müdahale etti. Müdahale nedeniyle fenalaşanlar oldu.

19.35 BirGün gazetesi muhabiri Onur Erem basın kimliğini gösterdikten sonra polis tarafindan dövüldü.

19:35 Akşam'dan Gezi Direnişini desteklediği için kovulan Gazeteci Tuğçe Tatari ve Avukat Aslı Kazan Gilmore polis saldırısına uğradı. Tatari saldırıyı Twitter adresinden duyurdu: @ttatari : Taksim the marmara'nın önünde polis şiddetine maruz kaldım. Yere düşürüldüm. Küfür, hakaret cabası. Kollarımdan tutulup fırlatılıp, atıldım!

19.35 İstanbul Barosu eski Başkanı Av. Turgut Kazan’ın kızı Av. Aslı Kazan twitter’da gazeteci Tuğçe Tatari’nin polis tarafından yere atıldığını ve saldırıya uğradıklarını yazdı. İşte Aslı Kazan’ın o tweetleri:

“Polis bize saldırdı. Tuğçe Tatari'yi iterek yere attı. Küfür etti. Kitchenette'in önündeki turistlerin yüzüne gaz sıktı.

Elimde sıcak kahve vardı. Amir kadın memura şöyle bağırıyordu: Yüzüne dök, yüzüne dök!!!!

Bunun hesabı birgün sorulur. Durduk yere kolumuzdan tutup bizi yerlerde sürüklediler. Bu mu demokrasi? Demokrasiniz batsın!

Vakıfbank'ın köşesinde polis şiddetine uğradık. Sadece duruyorduk.”

19:33 - İstiklal Caddesi'ne tazyikli su sıkarak ilerleyen TOMA aracını bir grup insan önüne geçerek durdurmaya çalıştı. TOMA'nın ilerleyişini bir süre durduran grup, kalkanlı polislerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

19:32 Mısır'ı canlı yayınlayan, NTV, CnnTürk ve Anadolu Ajansı Taksim müdahalesini yine görmedi. NTV ve CNN yayın akışını bozmazken, Mısır Mursi için resmen kampanya yürüten Anadolu Ajansı ise sadece İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını geçti. 

19:31 Yönetmen Çağan Irmak Instagram'da  şunları paylaştı: Çekim sırasında Taksim yakınlarında ekipçe gaz yemek... Oh biber özlemişiz seni. Direngezi.


19:25 Doğan Haber Ajansı'nın canlı yayınına polisin keyfi tutumu yansıyor. Canlı yayını yapan kameraman sarı basın kartı yok diye Taksim'e sokulmuyor..













19.19
 İçişler Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye rağmen gaz bombası fişekleri yine insanları hedef alınarak atılıyor. Genelgeye göre gaz bombası fişekleri 45 derecelik açıyla insanları hedef almayacak biçimde atılmalı

19.14 Polis attığı gaz bombalarında baygınlık geçiren bir kadın Fransız Konsolosluğu önüne yığıldı. (sendika.org)

19.13 Gazeteci Ulaş Tosun: TOMA'larda yine kimyasal karışımlı su sıkılıyor. Çok sayıda yaralıya ve gözaltına alınana kişiye rastladım. Polis, plastik mermi kullanmayı sürdürüyor.

19:12 Sıraselviler'e çıkan sokaklara da gaz bombası atılıyor

19:11 Sol Portal'ın geçtiği bilgiye göre Polis Taksim'de 3 TKP üyesini gözaltına aldı.

19:10 Bekar Sokak'da da polis gaz bombaları ile müdahale ediyor. İstiklal Caddesi'nde de biber gazı atılıyor

19.09 Fransız Konsolosluğu önünde biriken kalabalığa TOMA basınçlı suyla müdahale ediyor. Kalabalık dağılmıyor, sloganlarla karşılık veriyor.

19.08 Mis Sokak'ta bir kez daha gaz bombası sesleri geliyor. 

19.07: Polis İmam Adnan Sokağa, TOMA'larla müdahale ediyor.

19:04 - Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na doğru ilerleyen polis korteji halk tarafından 'yuhlanarak' protesto ediliyor. Polis gaz maskelerini taktı, Taksim Meydanı'na doğru yürüyor. İstiklal Caddesi'nde "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganları atılıyor.


19.03 @serkanocakkk: biri surekli polisin pesinden donerek gidiyor.

19:00 Odakule önünde Taksim'e ilerleyen halk polisi yuhluyor..

18.53 Dolmabahçeye inen yollar polis dolu. (@pelinersoy/twitter) 

18:52 Yurt gazetesi muhabiri Ali Cemal Karabudak kitlenin yeniden İstiklal girişinde toplanmaya başladığını bildirdi.

18:50 (odatv)  Metro seferleri durduruldu. Metro araçları Taksim'e gitmiyor. Yolcular indirildi.

18.50 "Taksim dayanismasi ile polis ile pazarlik yapiyor; av can atalay mahkeme kararini gostererek yaptiginiz suc diyor".  (@taksimdayanisması/twitter) Tayfun Kahraman, Can Atalay, Gürsel Tekin polis tomasının önünde. Polise tepki gösteren Tekin, mahkeme kararlarına rağmen halkın Gezi Parkı'na alınmamasının hukuksuzluk olduğunu söyledi. Tekin, milletvekillerinin dahi polis barikatları ile engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Taksim Dayanışması'ndan Yiğit Acar twitter hesabından şunları anlattı: Taksim Dayanışması mahkeme kararını polise elden tebliğ etmek istedi ama polis kağıdı bile tutmadı. Gazlı suyu direkt üzerimize sıktı. Komiserle yolları neden kapattığını konuşurken, bize "Valinin emri" dedi. Valiyi aradığımızda ulaşamadık, polis müdahale etti"




18:50 CHP vekili Melda Onur'un twitterdan bildirdiğine göre: Aralarinda Gürsel Tekin'in de  bulundugu Taksim Dayanisma grubunu maskeli, kaskli, coplu polis cevirdi.



18.49 Polis, İstiklal girişinden Gezi Parkı’na kadar 10’ar metrelik aralıklarla barikat kurmuş durumda. Basın mensupları ve turistler haricinde Taksim Meydanı’na kimse alınmıyor. (radikal.com.tr)

18:45 Polis suan çok kalabalık sekilde Çukurcumadan Cihangir'e giriyor!!!

18:45 Kitle Tünel'e kadar dağılmasına rağmen polis kitlenin peşini bırakmıyor! Elleri coplu polisler Karaköy'e inen yol boyunca kitleyi sürüyor.

Kabataş Finüküler hattı kapatıldı.

18:44 Mis Sokak'tan "Bekle bizi İstanbul" şarkısı duyuluyor...

18.39 Polis İstiklal Caddesi'nde müdahalesini sürdürüyor. Kalabalığın bir kısmı Tünel'e doğru çekilirken ara sokaklarda  çok sayıda kişi bulunuyor. 

18.36: Polisler kasklarında yine numara yazmadığı görülüyor.

18.35: Gazeteci Ulaş Tosun, İstiklal Caddesi'nde 10'ya yakın gözaltına alınan kişi gördüğünü bildirildi.

19.33 Polis kalabalığı Tünel'e doğru sürmeye çalışıyor. Saldırı Galatasaray Meydanı’na kadar uzandı.

18.32 Polis mis sokağa misket şeklinde mermiler ve gaz attı. Sanırım ilk güne geri döndük.” (@efkanbolac/ twitter)

18.31: TOMA, Mis Sokak'ta halka su sıkıyor

19.30 Polis İstiklal Caddesi'nde halka plastik mermiyle müdahale ediyor.

18.29 Polisin meydan ve çevresinde gözaltılara başladığı bildirildi

18.28 TOMA'lar İstiklal Caddesi'nde yürüyen kalabalığa müdahale ediyor. 

18.24 Polis Beşiktaş– Maçka- Nişantaşı üzerinden gelen eylemcilerin önünü Askeri Müze önünde kurduğu barikatla kesti.

18.22 Polis Taksim Meydanı'nı abluka altına aldı. Divan Otel yönü, Talimhane, Sıraselviler girişlerinde çok sayıda polis geçişleri engelliyor.

18.19 Beşiktaş korteji Nişantaşı’na ulaştı. Sayıları bine yaklaşan eylemciler “Nişantaşı korteje” diye slogan atıyor.

18:17 Polis meydanda toplananları uzaklaştırmaya çalışıyor

18:15 Taksim - Polis su savası yapanları kalkanlarla iterek Sıraselviler'e sürükledi.

18:06 Meydanda Su savaşı var!


17.50 Beşiktaş’tan gelen yüzlerce kişi sloganlarla Maçka’dan Nişantaşı’na doğru ilerliyor. Yoldan geçenler ve çevre halkı kornalarla, tencere tavalarla ses çıkararak destek veriyor.



17.45 Galatasaray’dan yürüyen yaklaşık bin kadın Taksim Meydanı’na ulaştı.

17.40 Kadıköy’de iskelede bekleyen yüzlerce kişi “Akbil basma, turnikeden atla” sloganlarıyla vapura bindi. Vapurda Yoğurtçu, Kozyatağı, Göztepe ve Koşuyolu park forumlarının pankartlarını taşıyan direnişçiler var.



17.32 Altıyol’da bir araya gelen yüzlerce Kadıköylü iskeleye ulaştı.

17.00 Gezi Direnişi boyunca yaşanan kadına yönelik polis saldırılarına karşı yüzlerce kadın Galatasaray’da toplandı. “Kadınız, öfkeliyiz, peşinizdeyiz” yazılı dövizler taşınıyor.

17.00 Beşiktaşlılar Abbasağa Forumu pankartıyla kartal heykeli etrafında toplanmaya başladı. Kadıköylüler de boğa heykeli etrafından toplanıyor.

Fotoğraflar sosyal medya kullanıcılarından alınmıştır.