Palalı Saldırgan Yurtdışına Kaçtı!

Palalı Saldırgan Yurtdışına Kaçtı!

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği habere göre palalı saldırgan S.Ç.'nin, Atatürk Havalimanı'nda yurtdışına çıktığı belirlendi.
 
6 Temmuz Cumartesi günü elinde palayla Talimhane sokaklarında terör estiren, buna rağmen polisin şefkatli yüzüyle baktığı ve müdahale etmediği Sabri Ç., büyük toplumsal tepkinin ardından telefonla ifadeye çağırılmış; ilk ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Bir kadına saldırdığı, tekme attığı ve başka vatandaşları daha yaraladığı anlardan görüntülerin varlığına rağmen bu serbest bırakılma çok konuşulmuş, büyük tepki görmüştü.


GÖZ GÖRE GÖRE KAÇTI

Savcının itirazının ardından, mahkemece yakalama kararı çıkarılmış, soruşturulmada gizlilik kararı alınmıştı. Yakalama kararında; şüphelinin yaraladığı mağdurlar hakkındaki darp raporları, kamera kayıtları, tanık beyanlarının etkili olduğu belirtilmiş, “suçun vasıf ve mahiyetinin, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, mağdur veya başkaları üzerinde baskı kurulma girişimi hususunda kuvvetli şüphe bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yeterli görülmemesi sebeplerine yer verilmişti.
 
Sabri Ç.’nin olayların hemen ardından gözaltına alınmaması, polisler tarafından gerekli müdahalede bulunulmaması, ifade vermek için telefonla çağırılması, mağdurlar tarafından teşhis edilmesine ve yakalama kararında sayılan gerekçeler o gün de geçerli olmasına rağmen serbest bırakılması bu kaçışa göz mü yumuldu sorularını gündeme getirdi.