Pala İle Yaralanan Direnişçi Suç Duyurusunda Bulundu

Pala İle Yaralanan Direnişçi Suç Duyurusunda Bulundu

Sabri Çelebi’nin kendisini palayla yaraladığını söyledi. Kulağına 2, boynuna da 4 dikiş atılan Polat, tedavisinin ardından suç duyurusunda bulundu.

YÜZÜNDEN YARALANAN VATANDAŞ KONUŞTU

Yargı, Gezi Parkı olayları sırasında halka terör estiren polisin ardından milisleri de korumayı sürdürüyor. Ankara’da bir eylemciyi öldüren polisin ardından Taksim’de polislerin gözleri önünde Gezi Parkı eylemcilerine palayla saldıran saldırgan ve üç arkadaşı, öldürmek için saldırmasına karşın mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Saldırganın yaraladığ Gezi eylemcisi “Eğer yüzümü tabureyle kapatmasaydım çok daha ağır yaralanırdım” dedi.


Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine önceki gün toplanan binlerce kişiye polisin sert müdahalesi sırasında kaçan bir gruba elinde palayla saldıran Serdar Çelebi, gözaltına bile alınmadı. Polislerin gözaltına almak yerine olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı Çelebi, buna karşın saldırılarını sürdürdü. İki kişiyi yaralayan Çelebi, görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından kamuoyundan gelen tepkiler üzerine dün gözaltına alındı ve savcılığa çıkartıldı.

Milliyet’ten Damla Yur ve Samet Akten’in haberine göre; savcılığın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkettiği Çelebi’yle birlikte eylemcilere ellerindeki döner bıçağıyla saldıran üç kişiyi dün serbest bıraktı. 

Polislerin saldırıya göz yumması tepki çekerken, olayda yaralananlardan biri de 47 yaşındaki Kaan Polat’tı. “Herkes gibi demokratik haklarımı savunmak için sokağa çıktım”diyen Polat, Talimhane’de karşı karşıya geldiği saldırgan gruptan Sabri Çelebi’nin kendisini palayla yaraladığını söyledi. Kulağına 2, boynuna da 4 dikiş atılan Polat, tedavisinin ardından suç duyurusunda bulundu.  

“ŞAH DAMARINA GELEBİLİRDİ”

Polat, yaşadığı korku dolu anları Milliyet’e şöyle anlattı:

“Polisin plastik mermisinden ve gazından kendimizi korumak için Dolapdere’ye doğru kaçıyorduk. Bu sırada elinde pala olan biri üstümüze doğru koşmaya başladı. Bunu farkeder fark etmez bir kafenin tentesinin altına sığındık. Yaklaşık 50-60 kişiydik ve aramızda çok sayıda kadın vardı. Ben onların önüne geçip elime aldığım bir tabure ile yüzümü koruyarak saldırganla konuşmaya, onu sakinleştirmeye çalıştım. Saldırgan elinde tuttuğu yaklaşık 1 metre uzunluğunda 9-10 cm genişliğinde yay şeklindeki pala ile bana 3 kez vurdu.

POLİS PALALIYA DEĞİL, YARALIYA ZORLUK ÇIKARDI

“Eğer suratımı tabure ile kapatmasaydım çok daha ağır yaralanırdım. İlginç olan ise bu anları polisin izlemesiydi. Palalı saldırganı polis uzun süre görmezden geldi. Orada ben canımı kurtarmaya çalışırken polisler adamı gözaltına almak için benim ölmemi mi beklediler?”

Polat kanlar içinde Taksim İlk Yardım’a yürürken de polislerin kendisine zorluk çıkardıklarını belirterek, “Hastaneye gittiğimde doktor palanın 2 santim alta gelmesi halinde şah damarıma isabet edeceğini söyledi” dedi.

“OĞLUMU AFFETMEYECEĞİM”

Öte yandan eylemciler tarafından görüntüleri çekilen ve kimliği kısa sürede tespit edilen saldırganlardan Sabri Çelebi’nin Talimhane’de bir kafesinin olduğu öğrenildi. Çelebi’nin geçmişte kafe önünde bir grup polisle tartışma yaşadığı ve polislerin kendisini dövdüğünü belirterek şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Çelebi’nin babası Mahmut Çelebi de Milliyet’e şunları söyledi:

“Oğlumu affetmeyeceğim. Onun adına Kürt ve Türk halklarından özür diliyorum. Benim kardeşlerim günlerce Gezi Parkı’nda çadırda kaldı. Ben kaç defa parka gittim. Onlar bizim için mücadele ediyor.”