Padişah Şehzadesi Sünneti Gibi Açılış Töreni

Padişah Şehzadesi Sünneti Gibi Açılış Töreni

Şatafatlı törenin kaymağı da AKP'liye

Yurt Gazetesinde yayınlanan bir habere göre, ErdoğanIn Avrupa dönüşünde yapacağı açılış töreni Osmanlı Padişahlarının şehzadelerine yaptıkları sünnet düğünlerini aratmayacak. Üstelik masraflar AKP li belediyeden. İhale ise Meclis üyesine gitti.

Şatafatlı törenin kaymağı da AKP'liye
 
Başbakanın Gaziosmanpaşa’da katılacağı ‘kentsel dönüşüm’ töreni için ilçe belediyesi kesenin ağzını açtı. Tören için hazırlanacak 500 bin liralık organizasyonunun ihalesini ise AKP’li İl Genel Meclis üyesi aldı.
05 Şubat 2013 Salı 17:39
 
 
 
MEHMET DEMİRKAYA- Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı İstanbul’daki ikinci “Kentsel Dönüşüm” töreni şubat sonuna doğru Gaziosmanpaşa’da yapılacak. Belediyenin açtığı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi Başlangıcı Temel Atma Töreni Tanıtma Çalışmaları Hizmet Alımı’ ihalesi ise sonuçlandı. Belediye, azami şatafat için bütçesini adeta seferber etti. Sonuç ilanı 31 Ocak 2013 tarihinde yayımlanan ihaleyi, FSM İletişim Eğitim Tic. Ltd. Şti. 501.050 liraya aldı! Firma, Fatih Erol ve Semra Erol ortaklığına ait. İFCO Fuar ve Kongre Organizasyon Ltd. Şirketi’nin de büyük hissedarı olan Fatih Erol’un diğer ortağı ise Sedat Tunç. Sedat Tunç aynı zamanda, İstanbul İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyesi.
 
TÖREN DEĞİL SANKİ BAYRAM
 
İhale şartnamesinden anlaşıldığına göre, resmi bir törenden çok bir bayram havası yaratılmak isteniyor. Biri merkez olmak üzere 7 ayrı noktada etkinlik düzenlenecek.
 
BİR KUŞ SÜTÜ EKSİK!
 
Törene katılacak vatandaşlar için 2 bin kişilik, protokol için de 400 kişilik zengin menü içeriğine sahip kokteyl ikramı yapılacak. Kokteylde; tatlı tuzlu kurabiye, karışık çerez, küçük pizzalar, çeri domates üzeri küp peynir, salatalık üzerinde küp peynir,  patlıcanlı tart alette, kürdanda mini zeytinyağlı dolma, mantarlı kros tini, patates blini, mitite köfte (kekik sos eşliğinde), kokteyl sosis, peynirli mini börekler, patates kroket, mini brownie lokmaları (çikolata sos eşliğinde), çikolatalı ekler, çeşitli kekler, portakal suyu, vişne, kayısı, şeftali, karışık meyve suyu, çay, nescafe, su ve sodadan oluşan bir menü sunulacak. 
 
Tören için yapılacaklar özetle şöyle:
*Etkinlikte Ferhat Göçer, MFÖ, Murat Boz veya Rafet El Roman gibi bir sanatçı canlı performans sergileyecek…
 
*Ulusal başarıları olan Halk Oyunları Ekibi yer alacak.
 
*En az 10 kişilik ekipten oluşan 3 yerel amatör grup gösterisi veya Roman Halk Oyunları Ekibi gösterileri.
 
*Kentsel Dönüşüm Konulu en az 10 kişilik bir ekipten oluşan belediye logolu tişörtler giyen dansçılar özel gösteri sergileyecek.
 
*Tören boyunca Merkez Etkinlik alanında çocukları eğlendirici şovlar, yarışmalar ve programlar düzenleyecek. 10 kişiden oluşan animasyon gösterileri ekibinde Tahta Bacak, Manidar, Nasrettin Hoca, Hacivat, Karagöz, Keloğlan ve Dev maskotlar yer alacak. Ayrıca temel atılacak 6 nokta içinde her birinde 5 kişiden oluşan animasyon ekibi gösteri yapacak.
 
*Tören alanında özel tasarımlı 1 adet patlamış mısır, 1 adet pamuk şeker ve 1 adet Osmanlı Şerbeti aracı hazır bulundurulacak. Her bir araç 2 bin kişilik ikram dağıtacak. Ayrıca açılış yapılacak diğer 6 nokta için her birinde bin kişilik dağıtım yapılacak.
 
*Kentsel Dönüşüm görselli özel tasarımlı 1000 kişilik pasta vatandaşlara dağıtılacak.
 
*Ulusal tanınırlığı olan 1 sunucunun 1 gün süreyle kaşe bedeli yüklenici firma tarafından karşılanacak. 
 
*Tören kapsamında paraşütlü sisli Türk ve Belediye bayraklı konfeti, yükselen sis bulutu, sisli ve sesli süper ufo gösterisi.
 
*600 metre renkli zincir balon, 10 adet 2 m. baskılı sütun balon, 10 adet 46 inç baskılı uçan balon, 6 adet 5 m. fly tube, papatya balon, 500 adet uçan balon ve 20 adet beach flag süsleme yapılacak.
 
*Özel tasarımlı, baskılı 5 bin adet geri dönüşümden üretilmiş çanta, 2 bin adet baskılı Rüzgar Gülü ve 2 bin adet logo baskılı balon katılımcılara dağıtılacak. Ayrıca 10 bin adet baskılı şeffaf yağmurluk.
 
*En çok dinlenen ilk 10’a giren 5 ulusal radyoda 60 saniyelik 2 gün süreyle günde 25 tekrar toplam 15 bin saniye radyo cıngılı hazırlanıp, yayınlanacak.
 
*En çok ziyaret edilen haber sitelerinde ilk 10’a giren 5 haber sitesinde 468x60 piksel banner, 3 gün süreyle yayınlanacak.
 
*Tören için gazete tirajında ilk 10’a giren 5 ulusal gazetede iki gün süreli, özel görsel çalışması ile program içeriğinin 23x30 ebatlarında, İstanbul baskısında ilanları yer alacak.