PADİŞAH BUYURDU; "KIZLI ERKEKLİ OTURMAYIN"

PADİŞAH BUYURDU; "KIZLI ERKEKLİ OTURMAYIN"

Padişah kavuğu ve kaftan giymiş bir kişinin önderliğinde gerçekleşen yürüyüş boyunca kendi besteledikleri şarkıyı seslendiren grup üyeleri sık sık "Padişahım çok yaşa"

Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN

BEŞİKTAŞ'ta, Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Milli Eğitim Şurası'ndan çıkan kararlar ile Osmanlıca dersinin zorunlu hale getirilmek istenmesini protesto amacıyla eylem yaptı.

ÇARŞIDA EĞLENCE KONUSU OLDU

Kendi besteledikleri şarkı eşliğinde meydanda küçük bir tur atan grubun önünde padişah elbisesiyle yürüyen kişi, kafelerde oturanları kızlı-erkekli oturmamaları konusunda uyardı.
Beşiktaş Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde akşam saatlerinde bir araya gelen Öğrenci Kolektifleri üyesi grup, üzerinde "Padişah özentisine, gericiliğe, bilim düşmanlığına karşı kazan kaldırıyoruz" yazılı bir pankart açarak küçük bir tura çıktı. Padişah kavuğu ve kaftan giymiş bir kişinin önderliğinde gerçekleşen yürüyüş boyunca kendi besteledikleri şarkıyı seslendiren grup üyeleri sık sık "Padişahım çok yaşa" diye bağırdı. 

ogrenci-kolektiflerinden-eylem-dha-0bd569a1f0fc4610205d7ba30392871d-1-t.jpg

KIZLI ERKEKLİ OTURMAYIN

Yürüyüş boyunca bazı işyerlerinin önünde bekleyen ve temsili olarak emirler yağdıran padişah giyimli kişi, bir kafede oturanları da kızlı-erkekli oturmamaları konusunda uyardı. ogrenci-kolektiflerinden-eylem-dha-0bd569a1f0fc4610205d7ba30392871d-2-t.jpgFERMAN OKUNDU

Yapılan turun ardından tekrar heykelin önünde bir araya gelen gruptan bir kişi, temsili olarak padişahın fermanını okudu. Fermanda, "Bir memleket düşünün ki, orada karma eğitimin kaldırılması konuşulsun, konuşma dili dahi olmayan, sadece yazıya ait olan ve kullanılmayan bir dil olarak Osmanlıca eğitimi zorunlu hale gelsin. Sarayına bin değil, 2 bin oda inşa edilsin. Kesilmedik ağaç bırakmasın. Gençler cop yesin. İşçi tazyiklensin. Kimse bizi eleştirmesin diyen Tayyip Erdoğan buyurdu ki: Her kim ki Osmanlıca dışında bir dilde yazarsa, okur-yazarlığı elinden alına. Her kim ki afiş asıp kendini dile getirirse, cop ile vurula. Her kim ki benim kudretimden şüphe ederse darbeci ilan edile. Her kim kadın-erkek eşitliğini savunsun, tez elden şiddet neymiş gösterile. Zaten bu feministler anneliği de kabul etmiyorlar. Kadın dediğin çocuk doğurur. Zamanında 3 demiştik, artık en az 5 tane… Her kim ki bundan sonra parasız eğitimi dile getirsin, hemen yumruklana, gerekirse gözaltına alına" denildi.

ogrenci-kolektiflerinden-eylem-dha-0bd569a1f0fc4610205d7ba30392871d-5-t.jpg

BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

Temsili fermanın okunmasının ardından, Özcan Danışman adlı öğrenci basın açıklamasını okudu. Danışman, "Bir memleket düşünün ki, gençliğe dindar, itaatkar olmaktan başka bir şey biçilmesin. Bir memleket düşünün ki, bu sistemi hırsızlardan ve katillerden oluşan bir çete yürütsün. Adları, ak düşünceleri kapkara olsun" dedi.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından besteledikleri şarkıyı tekrar söyleyerek eyleme son verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı