Özkes: Faizi de yasaklasana!

Özkes: Faizi de yasaklasana!

​CHP’li Özkes, alkolü yasaklayan Başbakan Erdoğan'a sert çıktı. Özkes, alkolü yasaklayan Erdoğan'a "Faizi de yasaklasana!" dedi. Faizi de yasaklasana!

Başbakan Erdoğan’ın ‘şeriat itirafı’na, CHP’den sert tepki geldi. Peygamberin içki içenlerin cenazesini kıldırdığını anımsatan müftü kökenli CHP Milletvekili İhsan Özkes, “Alkol haram da zina ve faiz helal mi?” diye sordu

AKP’NİN salı günkü Meclis grubunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasanın sizin için neden reddedilmesi gerekiyor” açıklamasıyla şeriat itirafı yaptı. Bu itirafa yazılı ifadeyle yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Emekli Müftü İhsan Özkes, sert ifadeler kullandı. 


‘YİNE DİNİ KULLANIYOR’

AKP’nin bu yasağı 11 yıl sonra gündeme getirmesine dikkat çeken Özkes, “En zorlanacağı seçimler yaklaşırken alkol yasağı ile prim yapmak istiyor. Ancak yine siyaset için dini kullanıyor” dedi. 


‘ZİNA İLE FAİZ HELAL Mİ?’

AKP döneminde alkol tüketiminin ikiye katlandığını vurgulayan CHP’li İhsan Özkes, “Hz. Muhammed içki içenin cenazesini kıldırdı. Devlet malını aşıranın, kul hakkı yiyenin cenaze namazını kıldırmadı” diye konuştu. İktidarın zinayı suç olmaktan çıkardığının altını çizen Özkes, “Madem maksat din iman, hodri meydan; yüreği varsa AKP faizi de kaldırmak istesin ya!” ifadelerini kullandı.


‘ATATÜRK AYYAŞ DEĞİLDİ’

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Atatürk ve İsmet İnönü’nün ayyaş olmadığına vurgu yapan CHP’li İhsan Özkes, “Büyük Ortadoğu projesine Eşbaşkan olmadılar. Yahudi Üstün Cesaret Ödülü almadılar. Vatana ihanet etmediler. Dış Güçlerle işbirliğine asla girmediler. Nur içinde yatsınlar” dedi. 

Özkes, Başbakan’ın Reyhanlı’da akan kanın ve Abdullah Öcalan’ın açıklamalarının üzerini kapatmak için her zaman yaptığı gibi gündemi değiştirmek istediğini de sözlerine ekledi.