"ÖZGECAN VAHŞETİNİN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR"

"ÖZGECAN VAHŞETİNİN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR"

AKP'nin 'Yeni Türkiye'si, kadınların sürekli olarak aşağılandığı, ikincilleştirilmenin sistematik hale geldiği, kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığı, kadın bedeninin, kimliğinin ve emeğinin bir bütün olarak sömürüldüğü bir ülke haline gelmiştir

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Kadın Çalışma Grubu üyeleri, Forum Alışveriş Merkezi havuz başında bir araya gelerek Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ

'Özgecan isyanımızdır. Kararlıyız, kadın cinayetlerini durduracağız' pankartı açarak, 'AKP tecavüzcüyü koruyor', 'Yasta değil isyandayız', 'Kadın cinayetleri politiktir' ve 'kadınlar susmadı, susmayacak' dövizleri taşıdı.

KADIM EMEĞİ VE BEDENİ SÖMÜRÜLÜYOR

Bir açıklama yapan TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Asiye Ülkü Karaalioğlu, vahşetin, haklı bir toplumsal infiale yol açtığını söyledi. Özgecan'ın öldürülmesinin kadın- erkek duyarlı herkesin haklı tepkilerine neden olduğunu kaydeden Karaalioğlu, "Zira AKP'nin 'Yeni Türkiye'si, kadınların sürekli olarak aşağılandığı, ikincilleştirilmenin sistematik hale geldiği, kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığı, kadın bedeninin, kimliğinin ve emeğinin bir bütün olarak sömürüldüğü bir ülke haline gelmiştir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı