ÖZGECAN VAHŞETİNDE İĞRENÇ AYRINTILAR

ÖZGECAN VAHŞETİNDE İĞRENÇ AYRINTILAR

Linç edilmek istenen ve yüzünde tecavüze kalkıştığı Özgecan'ın tırnak izleri bulunan Suphi Altındöken İlçe Jandarma Komutanlığı'nda diğer 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşetin kurbanı Özgecan Aslan toprağa verilirken, olaydaki sır perdesi de aydınlanmaya başladı. Jandarma operasyonu ile yakalanan ve Özgecan'a kalkıştığı tecavüz girişimi sırasında oluşan tırnak izleri hala suratında görülen zanlının fotoğrafı kan dondurdu.

MİNİBÜSTE BİRLİKTE YAKALANDILAR

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'a ulaşamayan ailesi, geçen çarşamba gecesi polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verdi. Üniversiteli Özgecan, ailesi, arkadaşları ve polis tarafından her yerde aranırken, daha önce jandarma tarafından şüphe üzerine durdurulup bırakılan 33 B 8756 plakalı minibüs dün Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi. 

YÜZÜNDE TIRNAK İZLERİ VAR

Kan izlerine rastlanan minibüste ele geçirilen kadın şapkasının kayıp Özgecan Aslan'a ait olduğu, pazarlama şirketinde çalışan babası Mehmet Aslan tarafından belirlenince, sorguya alınan 2 şüpheli cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri gösterdi. Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yanında ormanlık bölgede Cinderesi yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunan cesedinin kayıp Özgecan Aslan'a ait olduğu belirlendi. Aranan cinayet şüphelisi Suphi Altındöken de polis ve jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı. Linç edilmek istenen ve yüzünde tecavüze kalkıştığı Özgecan'ın tırnak izleri bulunan Suphi Altındöken İlçe Jandarma Komutanlığı'nda diğer 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

140220151551268754924_2.jpg

ÜNLÜLERDEN TEPKİLER

Özgecan Aslan'ın bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılması tüm ülkede infial yarattı. Üniversiteli Özgecan'a vahşeti protesto için binlerce kişi, sosyal medyadan örgütlendi.
Tepki seline Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımların taraftarları da sessiz kalmadı. Sosyal medyada örgütlenen taraftarlar, yaşanan olaya tepki göstererek tüm taraftarları duyarlılığa davet etti. Özgecan Aslan için oluşturulan #TokaBinmeyin hastagı Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girerek TT oldu. Nejat İşler, Sırrı Süreyya Önder, Cübbeli Ahmet Hoca, Gülben Ergen, Demet Akalın, Ayşe Arman, İrfan Değirmenci, Yıldız Tilbe, Buse Terim, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Aslıhan Güner, Maral Büyüksaraç, ve Yalın başta olmak üzere çok sayıda ünlü ismin de tweet atarak sahip çıktığı Özgecan, dünya basınında da yer buldu. Sosyal paylaşım sitelerinde etkinlik oluşturarak örgütlenen Özgecan Aslan'ın arkadaşları ise otogar önünde buluşarak eylem çağrısı yaptı.

ÇAĞAN IRMAK'TAN ÇAĞRI

Çektiği dram filmleri ile Türk sinemasında adından sıkça söz ettiren ünlü senarist ve yönetmen Çağan Irmak da instagram hesabından vahşete sesiz kalmadı. Irmak, hesabında paylaştığı kanlı elin ve kız çocuğu oyuncağının bulunduğu fotoğrafa, "Elimizde kan var. Masum gencecik dünyalar güzeli bir kızın kanı. Lanet olsun sizin erkekliğinize. Allah sizin belanızı versin. Erkekliğiniz kopsun, çürüsün, düşsün kökünden. Bitmeyecek mi bu ülkede kadın olmanın cezası? Hangi karanlık bu kafanızdakiler, hangi zalimlik adını bile anmaya korktuğum? Hangi yol sizi buraya getiren, düşünmeye korktuğum. Hangi cehennem fırlayıp geldiğimiz, kitaplarda bile yazmayan hangi cehennem bu" notunu ekleyerek takipçileri ile paylaştı.

İstanbul, Ankara, Adana gibi bir çok kentte vatandaşlar Özgecan için sokağa dökülürken, katil zanlısı Suphi Altındöken'in Facebook hesabı da tepki olarak hacklendi.

SİLAHLI FOTOĞRAF

Öte yandan cinayet şüphelisi olan minibüs şoförü Suphi Altındöken'e yardım ettiği iddiasıyla yakalanan Fatih Gökçe'nin elindeki tabancanın namlusuna mermi sürerken çekilmiş fotoğrafı da dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı