ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLİ ÖLDÜRÜLDÜ

ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Özgecan Aslan cinayetinden hüküm giyen Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede öldü...

ANNE ASLAN: HİÇBİR ŞEY KIZIMI GERİ GETİRMEZ

Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kızının katili Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Gazetecilerden, eşi Mehmet ile konuşmalarını isteyen anne Aslan: "Olayla ilgili benim haberim yok. Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz" diye konuştu.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı baba Mehmet Aslan ise, "Her konuştuğumuzda eskiye dönüyoruz. Konuyla ilgili bilgimiz yok. Öldülerse de diyecek bir sözümüz yok" dedi.


Eşi katili boşamıştı

Özgecan Aslan'ın katil minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in eşi 24 yaşındaki Neslihan Altındöken'in, Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayetin ardından Adana 1'inci Aile Mahkemesi'ne açtığı boşanma davası, 2015'in Eylül ayında karara bağlandı ve mahkeme çiftin boşanmalarına karar verdi. Mahkeme ayrıca, çiftin 5 yaşındaki erkek çocuklarının velayetini de anneye verdi.


Kadın cinayetinde verilen en ağır ceza

3 sanık hakkında verilen cezalar ise bir kadın cinayetinde hiçbir indirim ve iyi hal uygulanmaması ve tüm sanıklara müştereken ceza verilmesi nedeniyle Türkiye'de bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak nitelendirilmişti. Mehmet ve Songül Aslan çiftinin evlilik yıldönümleri olan 3 Aralık'ta çıkan yerel mahkemenin kararı Yargıtay'da bekliyor.


Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altıdöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.


katil zanlısı Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde silahlı saldırıya uğradı.

Ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Necmettin Altındöken'de 2, Suphi Altındöken'de ise 1 kurşun yarası tespit edildi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Suphi Altındöken hastanede öldü.

Diğer yandan olayın yaşandığı Adana Kürkçüler Cezaevi'nde gerginlik olduğu da belirtilirken, cezaevine takviye olarak çevik kuvvet ekiplerinin sevkedildiği bildirildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı