OY PUSULALARINI BÖYLE TAŞIDILAR

OY PUSULALARINI BÖYLE TAŞIDILAR

Oy pusulaları şehrin en kalabalık caddelerinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bakın nasıl taşındı...

Erzurum’da yerel seçimlere 4 gün kala ilginç görüntüler ortaya çıkmaya başladı...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve bazı kurumlar tarafından yapılan merkezi sınavlarda üst düzey güvenlik önlemi alınıp, sınav soruları ve evraklar polis eşliğinde merkezlere teslim ediliyor.
Ancak Erzurum’da, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan ve Türkiye’nin geleceği adına büyük önem taşıyan seçimlerin oy pusulaları taşınırken hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı ortaya çıktı.
Oy pusulalarının içinde olduğu çuvallar görevlilere teslim edildikten sonra sokaklarda korkusuzca taşındı. Ellerde ve sırtta taşınan torbaların üstünde bazı rakam ve harflerden oluşan kodlar olduğu görüldü. Çuvalı taşıyan bir kişi ise torbanın içinde seçim evrakları ve seçim pusulalarının olduğunu, otobüs durağında bulunun vatandaşlara anlattı.
Çok kısa bir süre önce 20 ‘evet’ ve 10 sandık kurulu mührü ile belediye seçimlerinde kullanılacak 312 adet mavi zarfın çalındığı iddiası gündeme gelmişti. Parti liderleri sandık başında bulunun görevlilerin son derece dikkatli olması gerektiği yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı