Otoparkta Polislerin Dövdüğü Genç Polis Çocuğu Çıktı!

Otoparkta Polislerin Dövdüğü Genç Polis Çocuğu Çıktı!

Antalya'da 17 üniformalı polisin kapalı otoparkta cop ve tekmelerle dövdüğü gençlerin, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri B.Ö., E.S.O. ve İ.A. olduğu belirlendi. Öğrencilerden B.Ö.'nün, bir polis memurunun oğlu olduğu ortaya çıktı.

2 Haziran Pazar gecesi  Gezi Parkı destek eylemlerinin adresi Cumhuriyet Meydanı'nın altındaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait kapalı otoparkta 3 gençten 2'si polisin şiddetiyle karşılaştı. Sabaha karşı Antalya Valiliği'nin eylemciler tarafından taşlanıp, araç giriş kapısının zorlanması üzerine müdahale eden polis grubu dağıttı. Polis, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi B.Ö., E.S.O. ve İ.A.'yı kapalı otoparkta buldu. Üniformalı 17 polis, erkek öğrenciler B.Ö. ve İ.A.'yı eylemciyi ayırıp cop ve tekmelerle döverken olay gününe ait görüntüler avukatların otoparkı işleten Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe'ye başvurusu sonucu ortaya çıktı. 

Görüntülerin yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanı Mumammer Güler konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini belirterek, Çağdaş Hukukçular Derneği de polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Görüntülerde polisin ilk müdahalede bulunduğu B.Ö.'nün, aynı zamanda bir polis memurunun oğlu olduğu ortaya çıktı. 3 öğrenci, olayla ilgili konuşmak istemediklerini söyledi.

ADRES TESPİTİ YAPILIP SALIVERİLMİŞ

Emniyet yetkilileri, olaylarla ilgili gazetelerde yer alan 3 öğrencinin ifadelerinin bile alınmadan salıverildiğine yönelik haberleri yalanladı. Emniyet yetkilileri, 3 öğrencinin iddia edildiği gibi serbest kalmadığı, aynı gece gözaltına alınan 17 kişiyle birlikte Yenikapı Polis Merkezi'ne getirildiğini kaydetti. Tüm gözaltına alınanların adres tespitinin ardından savcılık talimatıyla salıverildiği belirtildi.

'ÇİVİLİ SOPAYLA VURDULAR'

Antalya'da kapalı otoparkta 17 üniformalı polisin saldırısına uğrayan gençlerden B.Ö., olayın kameralara yansımayan noktasında bir polisin kendisine çivili sopayla vurduğunu öne sürdü. 

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi B.Ö., 1 Haziran'ı 2 Haziran'a bağlayan gece arkadaşları E.S.O. ve İ.A.'yla Cumhuriyet Meydanı'nın hemen altında bulunan kapalı otoparkta yaşadıklarını anlattı.

B.Ö., olay gecesi bir eğlenceden çıktıklarını ve Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemine katıldıklarını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nın o gün çok kalabalık olduğunu ve ilerleyen saatlerde bir grubun Antalya Valiliği'ne taş atmaya başladığını anlatan B.Ö., olayların büyümesinden endişe ederek otoparka indiklerini, oraya sığındıklarını söyledi. 

'DEMEK POLİS ÇOCUĞUSUN'

Otoparka inmelerinden birkaç dakika sonra bir grup polisin geldiğini ve hiçbir şey söylemeden kendilerini dövmeye başladığını belirten B.Ö., "Hiçbir şey söylemeden, bizim de söylememize fırsat tanımadan yatırıp dövdüler. Copla vurdular, tekme attılar" dedi. Polisin orantısız şiddetinden kaçınmak için polis çocuğu olduğunu söyleyince "Demek polis çocuğusun" denilerek uygulanan şiddetin dozunun daha da arttığını söyleyen B.Ö., olayların sadece otoparkın güvenlik kamerasına yansıdığı kadar olmadığını kaydetti. 

'KIZ ARKADAŞIM DA DÖVÜLDÜ'

Otoparktan çıkarken bir polisin elindeki çivili sopayla kendisine vurduğunu, aradan geçen 23 güne rağmen hala izlerin durduğunu belirten B.Ö., kendisiyle birlikte otoparkta olan yakın kız arkadaşı E.S.O.'nun ise kadın polisler tarafından ayrıca dövüldüğünü söyledi. 

Üniversiteden sınıf arkadaşı E.S.O.'nun ağır sözlerle hakarete uğrayıp tartaklandığını, fakülteden arkadaşları İ.A.'yla birlikte biber gazı sıkılarak polis minibüsüne bindirildiklerini belirten B.Ö., önce hastaneye götürüldüklerini, ardından Yenikapı Polis Merkezi'nde bir müddet nezarette tutulduktan sonra serbest bırakıldıklarını anlattı. 

B.Ö., olayın görüntülerinin ise kendilerinden bağımsız ortaya çıktığını söyledi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukatın o gece Cumhuriyet Meydanı'nda yaşananlarla ilgili çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını araştırdığını bildiğini ve 'Otoparkta da bir şeyler olmuş olabilir' düşüncesiyle Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını ve başvuru sonunda da görüntülerin ortaya çıktığını tahmin ettiğini söyledi. 

B.Ö., tüm yaşadıklarına rağmen arkadaşlarıyla birlikte şikayetçi olmayacağını dile getirdi. Babasının Ankara'da görevli bir polis memur olduğunu ve yakın bir zamanda ikinci şark hizmeti için doğuya gideceğini belirten B.Ö., arkadaşları E.S.O. ve İ.A.'yla şikayetçi olsalar dahi bir sonuç alınacağına inanmadıklarını dile getirdi.