OTOBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI, ÖLÜ VE YARALILAR VAR

OTOBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI, ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Bursa'da, Uludağ yolunda bir otobüsün devrildiği kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Özel bir şirketin çalışanları için düzenlenen piknikten dönenleri Uludağ'dan Bursa'ya taşıyan otobüs, iniş yolunda Odunduk Köyü yakınlarında yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Günübirlik tatilcileri taşıdığı öğrenilen Seyit Ahmet Dinç'in kullandığı 16 S 8383 plakalı otobüs, Bursa-Uludağ yolundan Dobruca Mahallesi'ne doğru yokuş aşağı inerken şarampole devrildi. 

Kaza yerine çok sayıda 112 Acil Servis ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 5 yaşındaki bir çocuk ile bir kadın  öldü. 28 kişi ise yaralandı.

ŞİRKET PİKNİĞİNDEN DÖNÜYORLARDI 
Kaza, bugün saat 17.30 sıralarında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yaptırılan Odunluk Köyü ile Alacahırka arasındaki bağlantıyı sağlayan Uludağ Yolu'nda meydana geldi. Bir şirketin Uludağ'da düzenlediği piknikten dönenleri taşıyan 16 S 8383 plakalı otobüs, iniş yolunda virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada, ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı. Kaza haberinin alınması üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis ambulansı, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazanın bulunduğu bölge savaş alanına dönerken, yaralılar yola taşınarak ambulanslara alındı. 

Aynı bölgede 28 Ağustos Perşembe günü meydana gelen kazada Orhaneli Belediyesi'ne ait midibüsün devrilmesi sonucu 15 kişi yaralanmıştı.