ORTAOKULDA EĞİTİM SKANDALI

ORTAOKULDA EĞİTİM SKANDALI

Okulda inanılmaz cinsiyet ayrımı.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Başöğretmen Atatürk Ortaokulu'nda iki sınıfın sadece erkek öğrencilerden oluşturulduğu anlaşılınca ortalık ayağa kalktı.
 
Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olan cinsiyet ayrımcılığı içerdiği gerekçesiyle Antalya Valiliği'ne şikayette bulunan Eğitim-İş Antalya şubesi konunun takipçisi olacağını açıkladı.

Antalya'da 1006'sı erkek, 722'si kız olmak üzere 1728 öğrencinin bulunduğu Muratpaşa Başöğretmen Atatürk Ortaokulu'nda, 12 şubeden oluşan 6'ncı sınıflarda iki şubenin tamamıyla erkek öğrencilerden oluşturulduğu belirlendi. 6'ncı sınıf düzeyinde 275 erkek, 154 kız öğrenci bulunmasına rağmen 10 şubede kız-erkek öğrenciler karma eğitim ve öğretim görürken (M) ve (N) şubelerinin sadece erkek öğrencilerden oluşması şikayete konu oldu. 

Eğitim İş Antalya Şubesi'nce, Antalya Valiliği'ne yapılan şikayette, Muratpaşa Başöğretmen Atatürk Ortaokulu'nda 6'ncı sınıf (M) şubesinin tamamı erkek toplam 38, (N) şubesinin de tamamı erkek toplam 36 öğrenciden oluştuğuna dikkat çekilerek, bu durumun Milli Eğitim Temel Kanunu ve temel eğitim yönetmeliklerine aykırı olduğu belirtildi. 

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, okulun 5, 7 ve 8'inci sınıflarıyla toplam 12 şubeden oluşan 6'ncı sınıfların 10 şubesinde karma eğitim- öğretim verilirken, iki şubenin sadece erkek öğrencilerden oluşturulmasına anlam veremediklerini söyledi. 

Bu durumu karma eğitime son verilerek kız-erkek ayrımının yapıldığı cinsiyet ayrımcılığı olarak değerlendiren Mehmet Balık, "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve yönetmeliklerinde böyle bir ayrım yapılmasına yer yok. Bu iki şubenin sadece erkek öğrencilerden oluşturulması yasa ve yönetmeliklere aykırıdır ve okul idaresi suç işlemektedir. Okullarda zengin-fakir, kız-erkek, Fenerbahçeli- Galatasaraylı gibi ayrımlarla sınıflar oluşturulamaz. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı