Ortalık savaş alanına döndü

Ortalık savaş alanına döndü

Kahire'de Tahrir meydanında binlerce kişi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi protesto etti. Göstericiler emniyet güçleri ile çatıştı.

Barolar Birliği ile Gazeteciler Sendikası önünde toplanan göstericiler, Tahir meydanına, Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı sloganlar atarak

girdiler. Bazı gruplar da Muhendisin bölgesindeki Mustafa Mahmud meydanında toplanarak Tahir`e yürüdüler.

Tahrir meydanında protestolar devam ederken ABD Büyükelçiliği çevresinde de göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Protestocular, polise taş atarken emniyet güçleri de biber gazi ile müdahale etti. Protestocular elçilik önünde yaktıkları arabayı barikat yaptılar ve emniyet güçlerine saldırdılar. Polisin kullandığı biber gazından yüzlerce kişi etkilendi. Gazdan etkilenenler için biber gazi etkisini azaltan sprey ile ilaç sıktılar. Yaralıları tedavi etmek için seyyar hastaneler oluşturuldu. Mısır sağlık bakanlığı çok sayıda ambulansı hazır bulunduruyor.

Göstericiler, “Mursi git, hukumet istifa, Müslüman Kardeşler Başkanı Mursi devrimi kaça sattın, Anayasa değişikliği iptal edilene kadar eyleme devam edeceğiz, Anayasa hazırlık komisyonunu feshet ve yeni komisyon oluştur" seklinde sloganlar attı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (Ihvan), Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yetkilerinin artırılması kararına destek vermek için destek gösterisi düzenleyeceğini duyurmuştu. Ihvan, muhalifler ile arasında olası çatışmalar yaşanmaması için destek yürüyüşünü dün geç saatlerde iptal etti.

Gösteriler nedeni ile üniversiteler tatil edildi. Tahrir meydanında dükkanlar kapatıldı.