ORTADOĞU KARIŞTI! YEDEK ASKERLER GÖREVE ÇAĞRILDI!

ORTADOĞU KARIŞTI! YEDEK ASKERLER GÖREVE ÇAĞRILDI!

Siyonist Taarruz başladı.

Hamas, "Siyonist taarruz" olarak nitelendirdiği İsrail'in Gazze'ye yönelik son hava saldırılarına bir dizi roket saldırısı ile yanıt verdi.

İsrail'i savaşçılarından beşini öldürmekle suçlayan Hamas, ülkenin orta ve güney kesiminde bazı kasabalara roket saldırıları düzenlediğini açıkadı.

Saldırılar sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Roket saldırıları, Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları'nın "intikam" sözü verip, "İsrail korkunç bir bedel ödeyecek" şeklinde açıklama yapmasından birkaç saat sonra düzenlendi.

Bir İsrail yetkilisi pazartesi gecesi birkaç dakika içinde 20 kadar roket atılığını, bu roketlerden dördünü hava savunma sistemleri "Demir Kubbe" ile imha ettiklerini söyledi.

İsrail yedek askerleri çağırdı

İsrail ordusu son gelişmelerin ardından 1500'e yakın yedek askeri tedbir amaçlı göreve çağırdı.

Filistinliler ve İsrail arasındaki gerginlik, üç kayıp İsrailli gencin Gazze'de ölü bulunmasıyla yeniden artmıştı. İsrail hükümeti ölümlerden Hamas'ı sorumlu tutmuş, Hamas suçlamaları reddetmişti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında Hamas üyesi beş kişi kaçakçılık yapılan Refah yakınlarındaki bir tünelde, insansız hava aracının vurduğu bir kişi Gazze'nin kuzeyinde, iki kişi de Gazze'nin merkezindeki Bureij Mülteci Kampı'nda ölmüştü.

hamasisrail.jpg

"Terör merkezlerini ve gizlenen roket rampalarını" vurduklarını vurgulayan İsrail Ordusu'nun sözcüsü Yarbay Peter Lerner, Hamas militanlarını ise öldürmediklerini söylemişti.

Peter Lerner, Hamas militanlarının bombaladıkları tünele girdikleri sırada, taşıdıkları patlayıcıların infilak etmesi sonucu öldüklerini belirtmişti.

"İğrenç bir suç"

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun, Kudüs'te öldürülen Filistinli gencin ailesi ile görüştüğü açıklandı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, öldürülen Muhammed Ebu Hüdayr'ın babası ile konuşan Netenyahu'nun aileye başsağlığı dilediği ve "İğrenç bir suç" olarak tanımladığı olay için "Sorumlular yargı önünde hesap verecek" dediği belirtildi.

Ebu Hüdayr'ı öldürmekle suçlanan ve gözaltına alınan altı İsrailliden üçünün suçu itiraf ettiği bildiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı