Operasyonun Hedefinde Erdoğan mı Var?

Operasyonun Hedefinde Erdoğan mı Var?

AKP, polisin dün başlattığı büyük yolsuzluk operasyonu ile sarsılırken, Başbakan Erdoğan’ın coçukları ile dost ve akrabalarının kurduğu vakıf ile bu vakfın kurduğu üniversitesinin sırrı da anlaşıldı

OPERASYONLARDA FATİH BELEDİYE BAŞKANI ŞİFRESİ 

AKP Hükümeti, polisin dün başlattığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu ile sarsılırken, Başbakan Erdoğan’ın coçukları ile dost ve akrabalarının kurduğu vakıf ile bu vakfın kurduğu üniversitesinin sırrı da anlaşıldı. Erdoğan’ın oğlunun üniversiteye sermaye yaptığı yurtlardan birinin, yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan AKP’li Fatih Belediye Başkanı tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Vakfın diğer yurtların da AKP’li belediyelere yaptırıldığı iddia edilirken, dünkü operasyonda Fatih Belediyesi’ni hedef alan baskının nedeninin söz konusu yurt mu olduğu sorusu gündeme geldi. Bu da operasyonun hedefinde Başbakan Erdoğan'da mı var sorusunu gündeme getiriyor..


CHP'Lİ NUR SERTER'DEN FLAŞH İDDİA

AKP’li Fatih Belediyesi yaptığı öğrenci yurdunu, bedelsiz olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının da yönetiminde yer aldığı vakfa devredeceği ortaya çıktı. Aynı yöntemle vakfa on bir yurt daha devredildiği kaydedildi. 
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  çocuklarının gemi taşımacılığı dışında işler yaptığı diğer bir işinde yurt işletmeciliği olduğunu iddia etti.

BİR NEDEN DE ERDOĞAN’IN OĞLUNUN VAKFI MI?

AKP’de deprem yaratan olayı CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Serter gündeme getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na iki ayrı soru önergesi veren Serter, şunları söyledi:

“Fatih Belediyesi’nin, 8000 bin m2 arsa üzerinde yaptırdığı Silivri Kız Öğrenci Yurdu’nu, 25 yıl süre ile bedelsiz olarak, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) devredeceği bilinmektedir. Bu yurdun yapıldığı arsada tarihi eserlerin bulunduğu, altında tünellerin olduğu, bazı gerçek/tüzel kişi veya kişiler tarafından arsanın çok ucuz fiyata birleştirilerek satın alındığı, sonradan belediyeye yüksek fiyattan satıldığı, bu nedenle Fatih Belediyesi’nin zarara uğratıldığı bilgisine ulaşılmıştır.”


Serter’in sözünü ettiği altında tüneller ve tarihi eserler bulunan arsa, polisin dün yaptığı operasyonun gerekçelerinden birini akla getirdi. Operasyon kapsamında Fatih Belediyesi’ne yapılan ve AKP’li Başkan Mustafa Demir dahil 10 belediye yöneticisi ve çalışanının gözaltına alınmasına neden olan gerekçelerden biri, belediyenin Kültür Varlıkları Koruma Yasası’na aykırı olarak bazı arsaların imara açılmasıydı. İmara açılan arsaların Erdoğan’ın oğlunun yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’e devredilen"Mevlanakapı" adlı yurdun arsası mı olduğu sorusu gündeme geldi.

BAKANLARA SORULAR

Serter, Çelik ve Güler’den şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1- Fatih Belediyesi’nin yaptırdığı Silivrikapı Kız Öğrenci Yurdu’nun arsası kim ya da kimlerden kaç TL ödenerek satın alınmıştır?

2- Silivrikapı Kız Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu arsa sit alanı mıdır?

3 - Silivrikapı Kız Öğrenci Yurdu’nun arsası içinde tarihi nitelikli eserler var mıdır?

4 - Silivrikapı Kız Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu arsada kazı çalışmaları yapılmış mıdır?

"YURTLAR AKP'Lİ BELEDİYELERDEN"

Söz konusu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) genel kurul üyeleri arasında AKP’li milletvekili, belediye başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının olduğunu belirten Serter, şunları söyledi:
  
“Ekim 2012’de yapımına başlanan Silivrikapı Kız Öğrenci Yurdunu, TÜRGEV kendi yurduymuş gibi göstererek aylar öncesinden öğrenci kaydı yaptı. Fatih Belediyesi’nin Eylül 2013’te CHP’li üyelerin karşı oy verdiği ilçe meclisinde ilk kararı geçirerek, yurdun vakfa devredilmesi ile ilgili ilk adımı atıldı. TÜRGEV’in AKP’li belediyelerden bedelsiz kiralama yöntemi ile toplam on bir yurt edindiği öğrenildi.”

"VAKIF ELİYLE YAPILAN SOYGUN"

Serter’in verdiği bilgilere göre; TÜRGEV’in bazı yurtlarının fiyatları şöyle:

Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu: Aylık 550 TL
Bezmiâlem Valide Sultan Kız Öğrenci Yurdu: 3 kişilik oda aylık 1500 TL, 4 kişilik oda aylık 1200 TL.

Serter, bu fiyatlara ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Vakıf eliyle yapılan soygunlara hiç yabancı değiliz. İktidardaki partinin bakanlığının denetlediği bir vakıfta zimmete para geçirme söz konusu mu bilemiyoruz. Ancak çok açık olan bir şey var ki o da halkın vergilerinden toplanan belediye gelirlerini kullanarak hizmet vermek yerine kendi ideolojisini yayabilmek için kullanıyor. Vakfın yönetimi de eş, dost, akraba ve çocuklardan oluşuyor. Geçim derdinin bu kadar yüksek olduğu, öğrencilerin ‘yoksulluk’ içinde okuduğu, ailelerin çocuklarını okutmakta zorlandığı bir ülkede bu tür şeyler vicdanları kanatıyor.”

TÜRGEV’in genel kurul üyeleri arasında şu isimler bulunuyor:

Necmeddin Bilal Erdoğan (Başbakan Erdoğan'ın oğlu)
Esra Albayrak (Başbakan Erdoğan'ın kızı)
Serhat Albayrak (Başbakan Erdoğan'ın damadının ağabeyi)
Reyhan Uzuner (Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kayınvalidesi)
Ziya İlgen (Başbakan Erdoğan'ın eniştesi)
Şule Albayrak (Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın eltisi)
Ahmet Ergün (Başbakan Erdoğan'ın en yakın arkadaşlarından)
Bülent Turan (AKP İstanbul Milletvekili)
Hasan Can (AKP'li Ümraniye Belediye Başkanı)
Mevlüt Uysal (AKP'li Başakşehir Belediye Başkanı)
Mustafa Demir (AKP'li Fatih Belediye Başkanı)
Mehmet Doğan Kubat (AKP İstanbul Milletvekili)
Mustafa Ataş (AKP İstanbul Milletvekili)
Yasemin Solmaz (Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen İşadamı Remzi Gür'ün kızı)
Zeynep Feyza Eker Ayhan (Tarım Bakanı Mehdi Eker'in kızı)

Kaynak:Haber Kaynağı