Operasyonda 13 PKK'lı öldürüldü!

Operasyonda 13 PKK'lı öldürüldü!

OSMANİYE'de jandarma ve polis özel harekat timlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik Amanos Dağları'nda gerçekleştirdiği operasyonlarda 13 terörist öldürüldü, 5 terörist sağ yakalandı.

Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamada, Osmani İl Jandarma Komutanlığı'nın Amanos Dağları'nda yürüttüğü operasyonlarda sağ yakalanan teröristlerin sorgularında ve ele geçirilen dokümanların değerlendirilmesi sonucunda Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordinesinde 3 Aralık'ta harekete geçildiği bildirildi. Hatay, Osmaniye, Gaziantep kırsalındaki PKK'lı teröristlerin Amanos Dağları'nda kış üslenmesine engel olmak üzere operasyonlar başlatıldı.

Jandarma özel harekat, polis özel harekat ve jandarma komando timlerinden oluşan yaklaşık 1000 güvenlik görevlisi, zırhlı araç ve helikopter destekli operasyonlar gerçekleştirdi. Teröristlerin yuvalandığı bölgeleri kuşatan güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmalarda 13 terörist öldürüldü, 5 terörist sağ olarak yakalandı. 

Operasyonlarda 8 kalAşnikof tüfek, 8 M-16 piyade tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 3 RPG-7 mühimmatı, 21 el bombası, 72 fünye, 100 gram A-4 patlayıcı madde, 12 patlayıcı düzeneği, 4'ü terör örgütü mensuplarının Kuzey Irak'taki ana karargahları ile görüşmelerde kullandıkları büyük telsiz olmak üzere toplam 10 telsiz, 3 dürbün, çok miktarda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ile bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Osmaniye Valiliği'nin operasyona ilişkin yazılı açıklamasında, "Jandarma ve polisimizin elbirliği, karşılıklı destek ve koordine içerisinde bölgemizin huzur ve güvenliği için icra ettiği operasyonlara bölge halkımızın gösterdiği destek, her türlü takdirin üzerindedir. Terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir" denildi.