'O'nu bu takımda görmek istemiyorum'

'O'nu bu takımda görmek istemiyorum'

'O'nu bu takımda görmek istemiyorum'

'O'nu bu takımda görmek istemiyorum'
01.02.2013 16:09
 
 
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş'a kiralık verdikleri Batuhan Karadeniz'i Eskişehirspor'da görmek istemediğini söyledi.
 
Teknik direktör Ersun Yanal, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ersun Yanal gazetecilerin, Beşiktaş ile yollarını ayıran Batuhan Karadeniz'in tekrar Eskişehirspor'a dönüp dönmeyeceğini sorusu üzerine "Batuhan ile biz bu saatten sonra beraber olamayız. Beşiktaş'ta da başarılı olamadı. Biz noktayı koyduk. Çok net söylüyorum; Ben Batuhan'ı bu takımda görmek istemiyorum" dedi. 
 
TARAFTARLARIMIZ TÜRKİYE'NİN EN İYİ 12'NCİ ADAMI 
Bu hafta kendi sahalarında oynayacakları Mersin İdman Yurdu maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Ersun Yanal, taraftarlardan destek beklediklerini söyledi. Taraftarların antrenmanları da izleyebileceklerini ifade eden Yanal şöyle konuştu: 
 
"Antrenmanlarımıza taraftarı bekliyoruz. Burası onların yeri. Hem kupada hem de ligde böyle bir lig yaşanmadı. Arka arkaya aldığın 3 puanla bir anda üsttesin. Bizim 12'nci adamımız, Türkiye'nin en iyi 12'nci adamı, bizim taraftarlarımızdır" diye konuştu.
 
FİL Mİ?, KUŞ MU?, AĞACA ÇIKAR 
 
Öncelikli hedeflerinin Avrupa ve Türkiye kupası olduğunu söyleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal şunları kaydetti: 
"Öncelikli hedefimiz Avrupa ikincisi Türkiye Kupası'dır. Eskişehirspor sürekli olarak Avrupa'da bulunmalı. Ancak kadroyu güçlendirmek çok zor. Galatasaray'ı görüyorsunuz, onunla mevcut şartlarda rekabet edemezsiniz. Onların yöntemleriyle o kulvarda rekabet edemezsiniz. Bir sınav var. Siz filsiniz, kuş var ağaca çıkan sınavı kazanıyor. Hangisi çıkar kuş çıkar. Biz ekonomik anlamda çok uzağız. İşimiz biraz zor, kolay değil. Takım yaşayacaksa taraftarla yaşar. Takımın sahibi taraftarlardır. Bu takım amatör kümeye de düşse aynı taraftar kalır. Bu yıl çok ciddi süreçler yaşadık. Dün akşam maçın doksanıncı dakikası.Sanki maçın bitmesine yarım saat vardı. Bunu hissettiren oyuncu ve taraftardı. Antalya maçında da böyleydi. Kaybetmek üzereyken bile taraftarın alkışlaması önemli bir sürecin başlamasıydı. Büyük taraftar, ilkleri yapan bir taraftarla iyi bir süreç yaşayabiliriz. Bizi harekete geçirebilecek bir kitlemiz var. Şu anda futbolu bilen bir taraftarımız olması çok büyük avantaj."
 
EN GENÇ İKİNCİ TAKIMIZ 
 
Eskişehirspor'un yaş ortalamasını 30,5'ten 23,8'e çektiklerini ifade eden Ersun Yanal, Süper Lig'de Kayserispor'dan sonra en genç ikinci takım olduklarını söyledi. Yanal, "Göreve geldiğim zaman genç oyuncularla bir takım kurmak istedim. Öyle bir noktaya geldik ki; elimizde 32 oyuncumuz var. 5'i alt yapıdan. Transfer ettiğimiz oyuncularımız 21,9 gönderdiğimiz oyuncuların yaş ortalaması 30,5'di. Şu anda ise yaş ortalamamız 23,8. Kayserispor'dan sonra en genç ikinci takımız. Türkiye ortalaması 26. Hem kaliteli hem de gelişebilir bir kadroya sahibiz. Daha gündeme getirmediğimiz, oynatamadığımız çok oyuncumuz var. Eskişehirspor taraftarın keyif aldığı bir oyun var. Bu oyundan da taviz vermeyeceğiz" dedi