Onbinler yine Taksim'de

Onbinler yine Taksim'de

DİSK, KESK binlerle kişi ile Taksim'e yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), "Güvenli İstihdam,Ücret Garantisi " sloganıyla Taksim'e yürüyor.


Serpil KIRKESER-İdris TİFTİKÇİ-Haluk ATALAY -Uğur ALAATTİNOĞLU -Zeki GÜNAL-Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL 
 
 KESK, TAKSİM'E YÜRÜDÜ
 
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), "Güvenli İstihdam,Ücret Garantisi " sloganıyla Taksim'e yürüdün. Unkapanı'ndaki SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünden yaklaşık bin kişiyle başlayan yürüyüş çevreden katılanlarda kısa sürede büyüdü. Binlerce kişi Taksim'e doğru ilerledi. Yürüyüş sırasında bazı sürücüler de kornalarını çalarak eylemcilere destek verdi. Unkapanı'ndan başlayan yürüyüş nedeniyle Şişhane ve Tarlabaşı Caddeleri tek yön trafiğe kapatıldı. Grup yaklaşık 1 buçuk saat sonra Taksim'e ulaştı.
 
DİSK TAKSİM'E YÜRÜDÜ
 
 
 
Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nin önünden 13.00’de yürüyüşe geçen topluluğa Tabipler Odası da destek verdi. Sloganlar atarak ilerleyen gruba çevredeki binaların pencerelerine çıkanlar alkışlarla destek verdi. Göstericiler Divan Kavşağı’nda kurulan barikat nedeniyle yaya kaldırımından geçmek zorunda kaldı. Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs 1977 yılında işçi arkadaşlarımıza faşist katillerin sıkmış olduğu kurşunlar sonrası öncelikle, kaybettiğimiz 36 arkadaşımızı burada DİSK olarak saygı ve sevgiyle bir kez daha anıyoruz. Bugün aramızda olmayan tüm görev şehitlerimiz anısına bu karanfillerimizi bırakıyoruz“ dedi. 
 
Habercilerin sorusu üzerine Beko, “Bu Taksim’de ağaçların kesilmemesi, AVM yapılmaması için başlatılan direniş. Ama Türkiye’de bugün bu direnişe bağlı olarak demokrasi özgürlük, barış adına atılmış bir adımdır. Kısaca AKP faşizmine karşı yapılmış bir direniştir. AKP diktatörlüğünün akılını başına toplaması lazım. Gençlerin işçilerin, çalışanların vermiş olduğu mesajı iyi okuması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Topluluk daha sonra Gezi Parkına geçti. 
 
TAKSİMDEN CANLI YAYINDAYIZ

TAKSİM'DE DİSK BAŞKANI BEKO'DAN AÇIKLAMA... 
 
DİSK ve Tabipler Odası saat 13.00'de Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nin önünden yürüyüşe geçerek Taksim'e geldi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde yapığı açıklamada, 9-10 gündür gece gündüz demeden eylemlerini sürdürenlere teşekkür ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. 
 
Beko, "Sizin burada haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, baskı ve sindirmelere karşı, özgürlükleri, güzellikleri savunan direnişinizin her saniyesi, her dakikası, her günü dünyanın bütün halkları ve insanları için büyük bir umut, büyük bir kazanımdır. Burada omuz omuza dövüşürken, zorluklara birlikte göğüs gererken, hayatıda kardeşçe paylaşma, bu bizim için kültürdür. Türkiye'yi yeniden güzelleştiren, umudu yeniden var eden, farklılıklarımızın aslında nasıl bir zenginlik olduğunu gösteren işçisi, memuru, işsizi, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, alevisi, sunnisi, Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi, Lazı, Gürcüsü ve daha sayamayacağım onlarca etnik yapısıyla hepimizi insan ve yurttaş gören faşizme karşı omuz omuza diye farklı dillerde ama ortaklaşan yüreklere selam olsun diyorum" dedi.
 
"DİNDİREMEZSİNİZ HALKIN ÇOŞKUSUNU"
 
"Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın halkların kardeşliği" diyen Beko, "Buradaki bu görkemli buluşmanın, bu güzelliklerin biraraya getirilmesinin büyük bedelleri oldu. 2 insanımız toprağa verdik. Panzerinizle gelseniz dindiremezsiniz halkın çoşkusunu, akan seli. Bu alanlarda şehit olan arkadaşlarımızı sizlerin huzurunuzda selamlıyorum" diye konuştu. Öte yandan KESK ve DİSK'in de aralarında bulunduğu sendikaların Taksim ve Gezi Parkı'ndaki bekleyişi devam ediyor. 
 
Bu arada ünlü komedyen Ata Demirer'in eşi Özge Borak da Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek verdi.