Ömer Güney Cinayetten Önce Ankara'ya Neden Geldi?

Ömer Güney Cinayetten Önce Ankara'ya Neden Geldi?

Ömer Güney’in, cinayetlerden 19 gün önce 18 Aralık 2012 tarihinde Paris’ten İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya geldiği belirlendi.

19 gün önce de Ankara’daymış!
Fransa’da 3 PKK’lı kadının öldürülmesinin baş şüphelisi olarak tutuklanan Ömer Güney’in, cinayetlerden 19 gün önce 18 Aralık 2012 tarihinde Paris’ten İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya geldiği belirlendi.


Fevzi KIZILKOYUN
27.01.2013 10:12
 
 
 Güney’in, üç gün kaldığı Ankara’dan aynı yolla Paris’e döndüğü de uçuş kayıtlarına girdi. Fransa’nın Interpol aracılığıyla bilgi paylaşmasının ardından Güney’in Türkiye’deki bağlantıları araştırılıyor. Bu iş için kurulan özel ekip, 9 Ocak’ta PKK’lı 3 kadının öldürülmesi, ardından tutuklanan Güney’in kısa süre önce Türkiye’ye gelmesinin sırrını çözmeye çalışıyor.
 
Ömer Güney’in aralık ayındaki Ankara ziyaretinden önce geçen yıl ağustos ayında da başkente geldiği ve 8 gün kaldığı ortaya çıkmıştı. Ankara’da kurulan özel ekip, Ömer Güney’in Türkiye’de kaldığı süre içinde hiçbir akrabasıyla görüşmediğini belirledi. Bunun üzerine Güney’in son olarak cinayetlerden 19 gün önce geldiği Ankara’da kimlerle bağlantı kurduğu büyük önem kazandı. Özel ekip, Ankara’da oturan amca Ahmet Güney’in de bilgisine başvurdu. Amca Güney polise şu bilgileri verdi: “Kendisini en son çocukken gördüm. Ankara’ya gelip gittiğinden bile haberim yok. Burada kimlerle görüştü, kimlerle bağlantısı var bilmiyorum.”