Ömer Eminağaoğlu'ndan İlk Açıklamalar!

Ömer Eminağaoğlu'ndan İlk Açıklamalar!

Ömer Eminağaoğlu: İLK TEKMEYİ TBMM’DE YEDİM MUHALEFET OLMASA LİNÇ EDİLİRDİM...

Ömer Eminağaoğlu ile sıcağı sıcağına görüşen HaberArtTürk yazarımız İklim Bayraktar Ankara'dan bildirdi:

Meclis Adalet Komisyonu’nda HSYK görüşmelerine katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu AKP'li bazı vekiller tekme tokat döverek dışarı attılar. Yaşanan arbedede pet şişeleri de hava uçtu. 

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, toplantıyı açmak üzere konuşmaya başladı. O sırada Eminağaoğlu ayağa kalkarak dilekçelerin işleme konulup konulmadığını sordu ve kürsüye doğru yürüdü. 

O sırada AKP'li vekiller, “TBMM Komisyonunda dışarıdan gelen bir kişinin bu şekilde hareket edemeyeceği” uyarısında bulundular.
Bazıvekiller ise Eminağaoğlu’nu kürsüden uzaklaştırmaya çalışırken bu sefer CHP’liler araya girmeye çalıştı. Bazı AKP'li vekiller Eminağaoğlu’nun “dışarı atılması” gerektiğini belirtirken, CHP’li vekiller buna karşı çıktı.

Bu arada AKP'li Zeyid Aslan yerinden fırlayarak Eminağaoğlu’nu tekmeledi ve birkaç AKP'li milletvekiliyle Eminağaoğlu’nu komisyon salonundan dışarı çıkardı. 

Salonun bir başka köşesinde ise CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adalet Bakanı ile tartıştı. Adalet Bakanı’nın üzerine yürüyen Aygün’ü CHP’li milletvekilleri geri çekti. 

CHP’liler tarafından komisyona alınan Eminağaoğlu, “Ben hayatımda ilk kez tekme tokatı TBMM’de yedim. Millet bunu görmeli” dedi. 
Yaşanan tartışma sırasında bazı vekillerin birbirlerine pet şişe atmaları ve itiş kakış yaşanması da dikkat çekti. 


Çenesine tekme yiyen Eminağaoğlu, “Çenemde ciddi bir ağrı var. CHP ve MHP milletvekillerinin desteği olmasa Meclis’te linç edilirdim. Bu bir hukuk sınavıdır. Biz hukuk örgütü olarak burada yer alma irademizi sergiliyoruz” dedi.

“Komisyon toplantısının başında dilekçemin değerlendirilmesini istediğim sırada, AKP ve hükümet sıralarından benim Komisyon’da yer alamayacağımı söyleyerek beni itip kakmaya ve saldırmaya başladılar. Üzerime su bardakları atıldı. Meclis’te grubu olan partiler yapılan saldırıya karşı koymaya çalıştıklarında tartışma iyice büyüdü. Hakaret ederek üzerime doğru yürürlerken, birden suratıma tekme yedim. Hayatımdaki ilk tekmeyi de TBMM’de yemiş oldum. Bana kimin tekme attığını göremedim. Çenemde ciddi bir ağrı var. CHP ve MHP milletvekillerinin desteği olmasa Meclis’te linç edilirdim.” 

Komisyondaki görüşmelerin bir hukuk sınavı olduğunu ifade eden Eminağaoğlu bir hukuk örgütü olarak Adalet Komisyonu’nda yer alma iradesi sergilediklerini belirtti. Eminağaoğlu, görüşmeler süresince de komisyondan ayrılmayacağını ve sonuna kadar takip edeceğini ifade etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı