ÖLÜ SAYISINDA KORKUNÇ ŞÜPHE

ÖLÜ SAYISINDA KORKUNÇ ŞÜPHE

Türkiye'de yaşanan felaketlerde halkın tepkisinden çekindikleri için ölü sayıları sürekli halktan gizleniyor.

Türkiye'de yaşanan felaketlerde halkın tepkisinden çekindikleri için ölü sayıları sürekli halktan gizleniyor. Yandaş medya da gerçek rakamları hükümet lehine gizliyor. Böylece halk olayların boyutunu ve kayıpları son ana kadar tam olarak öğrenemiyor. 

22 Temmuz 2004'de yaşanan hızlı tren kazası bu olaylardan biriydi. AKP milletvekilinin deyimiyle "kem gözlerin nazarı" sonucu yaşanan kazada 41 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Sorumlu olarak makinistler gösterildi ve olayın üstü bir şekilde örtüldü.

30 Kasım 2007 yılında yaşanan şüpheli uçak kazasında da yine aynı durum yaşanmıştı. Mühendislerin bulunduğu uçaktan sağ kurtulan olmamış ancak ölü sayısı son ana kadar saklanmıştı 57 yurttaşımızı da bu şekilde kaybettik ve uçağın neden düştüğü hala bilinmiyor.

Roboski Katliamı olarak anılan olayda da yanlış istihbarat sonucu 35 kişi hayatını kaybetti. Sorumluları hala bilmiyoruz.

Reyhanlıda yaşanan patlamalarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi de yaralanmıştı. Rakamların yine gizlenmeye çalışıldığı olayda istihbarat vardı ama önlem alınmamıştı.

Şimdi Soma'daki faciayla ilgili aynı tartışmaları yaşamaya devam ediyoruz.Sorumluların ortaya çıkarılıp çıkarılamayacağı da rakam belirsiz.

Kaynak:Haber Kaynağı