FİLİSTİN'DE SOYKIRIM... ÖLÜ SAYISI 700'Ü GEÇTİ !

FİLİSTİN'DE SOYKIRIM... ÖLÜ SAYISI 700'Ü GEÇTİ !

İsrail 3 asker daha kaybetti…

İsrail'in Gazze saldırılarında, ölü sayısı 702'ye yükseldi. Han Yunus'un Huza ve Abasan bölgelerine saldıran İsrail ordusu, üç askerinin daha öldüğünü doğruladı. Böylelikle ölen İsrailli asker sayısı 33'e çıktı.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre; Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri 24 saattir İsrail savaş uçakları tarafından bombardımana tabi tutuluyor. Bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail , sivilleri hedef alıyor. İsrail Topçu birliği, Han Yunus'un doğusunda Karara ve Zenne bölgelerine de ağır topçu bombardımanı gerçekleştiriyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra, İsrail ordusunun Abasan ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleştirdiği son hava saldırılarında 6 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail'in 8 Temmuz'dan beri yaptığı saldırılarda ölü sayısı 702'ye, yaralı sayısı ise 4520'ye yükseldi.

BİRİ ÇOCUK 4 ÖLÜ

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de, bir ailenin evi savaş uçakları tarafından bombalandı. Biri kadın ve biri çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Batı Şeria'da; Ramallah, Beyt Lehim, Kudüs ve Kalkilye'de, İsrail ordusu ile Gazze saldırılarını protesto eden Filistinli gençler arasında çatışmalar başladı. Beyt Lehim'de bir Filistinli, gerçek mermiyle vurularak ağır yaralandı. Kalkilye'deki çatışmalarda da 12 Filistinli yaralandı.

ÜÇ İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu son birkaç saat içindeki çatışmalarda 3 askerinin öldüğünü, 32 askerinin yaralandığını duyurdu. Yetkililer, yaralı askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti. Çatışmalarda şu ana kadar ölen İsrail askeri sayısı 33'e yükseldi.

YİNE HASTANE VURDULAR

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusunda Abasan bölgesini de yoğun bombardımana tuttu. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında ter alıyor. Hastane saldırının ardından boşaltıldı.

Abasan ve Huza bölgelerindeki yaralılara ulaşmak isteyen bir ambulans da İsrail ordusu tarafından vuruldu. Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yaptı. Karadan Huza'ya girilmesi üzerine bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı