OLMAYAN ÖRGÜT NEDENİYLE GÖZALTINDALAR

OLMAYAN ÖRGÜT NEDENİYLE GÖZALTINDALAR

Başsavcılık öyle bir örgüt yok demiş…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün sahur vakti gözaltına alınan emniyet görevlilerin "casusluk" yaptığını iddia ederek, "ortada terör örgütü (Selam Tevhid) olmadığı halde bir kurgu oluşturarak soruşturma başlatıldı" dedi.

Sondakika.com sitesinin haberine göre; Başsavcılık, “TMK. 10. madde ile yetkili savcılıkta 2010 yılından beri yürütülen, Selam Tevhid adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla 252 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlanıp 251 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi” dedi.

Savcılığın açıklamasında geçen Selam Tevhid örgütüyle ilgili, geçtiğimiz aylarda pek çok iddia gündeme gelmişti.

Twitter'dan acemusakları adlı hesaptan paylaşılan bilgilere göre, dosya kapsamında 2011/762 dosya numaralı soruşturmada davacı 'kamu', davalı olarak ise 'Selam Tevhid / Kudüs Terör Örgütü’ gösteriliyor. Aynı paylaşımda, dosyanın yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından, bir Başsavcı vekili tarafından deşifre edildiği ileri sürülüyor. Örgüt ile ilgili olarak ise İran Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yurtdışında kullanılan bir taşeron örgüt olduğu iddiası dile getiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı