Olimpiyat Kongresine Tangolu Açılış

Olimpiyat Kongresine Tangolu Açılış

İstanbul, Tokyo ve Madrid'in yarıştığı 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kentin ve yeni olimpiyat komitesi başkanının seçileceği Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 125. Genel Kongresi'nin açılışı Buenos Aires'te tango eşliğinde yapıldı.

Akustik açıdan dünyanın en iyi beş tiyatro salonundan biri olan Teatro Colon'da yapılan açılış seremonisi, IOC Başkanı Jaques Rogge ve Buenos Aires Valisi Mauricio Macri ve Arjantin Olimpiyat Komitesi Başkanı Gerardo Werthein'ın katılımıyla başladı. Monaco Prensi Albert ve eşi, İspanya Prensi Felipe ve eşi prenses Leticia, Japon prensesi Masako, İngiltere prensesi Anne açılışın mavi kanlı katılımcılarıydı. Tiyatro binası yakınlarında Quebrecho adıyla bilinen yüzleri maskeli bir grup, İngiltere'nin Falkland adaları konusundaki tutumu için Prenses Anne'ı protesto etti. Arjantin'de 14 yıllık aradan sonra ilk defa kraliyet ailesine mensup birisi resmi olarak bulunuyor.
 
Törene Türkiye'yi temsilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi ile Milli Olimpiyat Komitesi temsilcileri katıldı. G-20 zirvesi için Petersburg'da bulunan Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner ve Recep Tayyip Erdoğan törene yetişemediler. 
 
Açılışta, Arjantin Filarmoni Orkestrası bir konser verirken, tango şarkıları da tarihi tiyatronun akustik salonunda yankılandı.