Ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi!

Ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi!

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük beldesinde Arıtma tesisindeki metan gazı faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi

MUĞLA'nın Milas İlçesi, Güllük Beldesi'ndeki bir atık su terfi istasyonunda, atık su dolu 7 metre derinliğindeki depoya bakım yapmaya giren işçiler ile dışarı çıkmaması üzerine merak edip aşağı inen çalışma arkadaşlarından oluşan toplam 6 kişi metan gazından zehirlenerek öldü. 

Tepe-Akfen Su ve Kanalizasyon İşletmesi Güllük Şube Müdürü Mustafa Öztürk (39), beraberindeki elektrik teknisyeni Yüksel Kum (46), kanalizasyon altyapı elemanı Özcan Özkan (51), işçiler Fikret Özdemir (37), Hasan Özgür (43), Mevlüt Özbakır (48), Serkan Miral (27) ile Karamersin Mevkisi'ndeki, atık su terfi istasyonuna, bugün saat 13.00 sıralarında bakıma gitti. Öztürk ve beraberindekiler burada çalışmaya başladı. 7 metre derinliğindeki atık su dolu depoya inen işçiler uzun süre dışarı çıkmayınca çalışma arkadaşları merak edip peşpeşe aşağı indi. Yanlarındaki cep telefonuyla işletme müdürlüğünü arayarak yardım isteyen işçiler, dışarı çıkamadı. Burada metan gazından zehirlenen 6 kişi yaşamını yitirdi. İşletme Müdürü Mustafa Öztürk ise, Güllük Liman İşletmesi'nden gelen dört dalgıcın gaz maskesi takarak yaptığı dalış sonucu ölmek üzereyken kurtarılıp, Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Öztürk' te hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayark hayatını kaybetti..Dalgıçların, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiperinin de desteği ile ölen altı işçinin cesedini çıkarmak için çalışmaları sürerken, acı haberi alarak olay yerine gelen yakınlarının ve çalışma arkadaşlarının feryatları yürekleri dağladı

ÖLÜ SAYISI 6

Daha önce, Muğla’nın Milas İlçesi, Güllük Beldesi’ndeki bir atık su terfi istasyonunda yaşamını yitirenler arasında olduğu bildirilen Akfen Su ve Kanalizasyon İşletmesi Güllük Şube Müdürü Mustafa Öztürk’ün sevk edildiği Özel Bodrum Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Öte yandan, ölenlerden 3’ünün cesedi atık su deposunan kurulan vinç yardımıyla çıkartıldı. Diğer 3 kişinin çıkartılması için de çalışmaların sürerken CHP Muığla Milletvekili Tolga Çandar, hepsi CHP’li olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tomat, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Muğla eski Milletvekeli Fevzi Topuz da olay yerine gelerek bilgi aldı.