ÖLEN MADENCİNİN OĞLUNA BÜYÜK SÜRPRİZ

ÖLEN MADENCİNİN OĞLUNA BÜYÜK SÜRPRİZ

Eşini toprağa verdi, oğluna can veren haberle sevindi

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın ilik nakli bekleyen oğlu 14 yaşındaki İsmet Salgın'a, sevindiren haber Almanya'dan geldi. Oğlu için uygun iliğin bulunduğunu öğrenen 34 yaşındaki Aynur Salgın, "Sözün bittiği yer, bir yanda acı yaşıyorum, diğer tarafta sevinç. Oğlumun sağlığına kavuşmasını, daha sonra yine onun için bir ev istiyorum" dedi. İzmir İl Sağlık Müdürü'nün ziyaret ettiği aile, duygusal anlar yaşarken. İsmet Salgın ise "Babam berber olmamı istiyordu, onun için berber olacağım. Fenerbahçeli'yim Cristian Baroni ararsa çok mutlu olurum" diye konuştu.
İzmir'in Knınk İlçesi'nde yaşayan İbrahim Salgın, bir süre kahvehane işletti, ancak işleri kötüye giden Salgın, işyerini kapatıp sigortalı olması nedeniyle, yaklaşık 4 yıl önce facianın yaşandığı madene çalışmaya başladı. İki yıl önce de kiradan kurtulmak isteyen Salgın, krediyle iki odalı ev aldı. Evin borcunu bitiren Salgın, henüz 6 aylıkken Akdeniz Anemisi teşhisi konan oğlu 14 yaşındaki İsmet Salgın'ın tedavi masraflarını karşılamak için bir miktar daha kredi çekti. Eşi Aynur Saldın, kızı Şirin Salgın (4) ve oğlu İsmet Salgın ile kendi hallerine bir yaşam süren İbrahim Salgın, geçen 13 Mayıs'ta da ailesinin geçimini sağlamak için maden ocağına indi. Talihsiz işçinin adı, şehit olan 301 işçinin arasına yazıldı. Acı haberle Salgın ailesi adeta yıkıldı.

149 MADENCİ KAN ÖRNEĞİ VERMİŞ

Facada hayatını kaybeden madencilerden 149'unun daha önce örnek bir davranışla, ilik nakli bekleyen İsmet Salgın için kan örneği verdiği ancak tutmadığı, daha önce umutlanan aile faciayla ikinci kez yıkıldı. Salgın ailesinin sevindiren haber, faciadan bir hafta sonra İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Savaş Kansoy'dan geldi. Almanya'da bulunan bir örneğin, İsmet Salgın'ın dokusuna uygun olduğunu aktaran Prof. Dr. Kansoy, aileleyle irtibat kurup ilik nakli için işlemlere başlandığını dile getirdi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ZİYARETE GELDİ

İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, bugün ekibiyle Salgın alesinin evini ziyaret etti. İsmet Salgın'a sarılıp, artık üzülmemesini isteyen Türkyılmaz, evde anne Aynur Salgın ile sohbet etti. Bu sırada Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bir haberi de aileye ileten Türkyılmaz, "Şuan gelen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı ilik naklinin yapılması için gereken her şeyi yapacak. Sayın Bakanımız talimatı verdi. Tüm masraflar da karşılanacak" dedi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

İki farklı duyguyu bir arada yaşadığını dile getiren anne Aynur Salgın, "Eşime madende çok baskı yaptılar. Çocuğumuzu doktora götürmek için bile izin vermiyorlardı, yevmiyesini kesiyorlardı. Eşim gizli gizli çocuğumuzu doktora götürüyordu. Sözün bittiği yer, bir yanda acı yaşıyorum, diğer tarafta sevinç. Oğlumun sağlığına kavuşmasını, daha sonra yine onun için bir ev istiyorum" diye konştu.

BARONİ'DEN FORMA İSTEDİ

Babasının ölümü nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten İsmet Salgın ise "Babamı kaybettim, çok üzgünüm. Babam berber olmamı istiyordu. Hem okuyacağım hem de berber olacağım. Koyu Fenerbahçeli'yim. Cristian Baroni'yi çok seviyorum. Ararsa ve bir forma gönderirse çok mutlu olurum. Artık koşup arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Sağlığıma kavuşmak isitoyorum" dedi.
Sağlık Müdürü Türkyılmaz, minik Şirin'e bebek, ağabeyi İsmet'e ise oyuncak araba hediye etti.

PROF. DR. KANSOY ANNEYLE KONUŞTU

Bu sırada, Prof. Dr. Savaş Kansoy, DHA muhabirinin kendisine ulaşmasının ardından, anne Aynur Salgın ile görüştü. Hastanede eşinin cep telefonu numarasının bulunduğunu onun da şarjı bitince kapandığını telefonun kilitlendiğini aktaran anne Salgın'a bilgi veren Kansoy, nakil için gerekli çalışmaların bir süre alacağını, gerekenlerin yapılacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı