ÖLEN MADENCİNİN EŞİ 3 AYLIK BEBEĞİNİ DÜŞÜRDÜ

ÖLEN MADENCİNİN EŞİ 3 AYLIK BEBEĞİNİ DÜŞÜRDÜ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden kazasında can veren Ahmet Kaya'nın 3 aylık hamile eşi Necla Kaya, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayınca bebeğini düşürdü. Geçen ekim ayında yine Soma'nın Darkale bölgesindeki madende çıkan ve...

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden kazasında can veren Ahmet Kaya'nın 3 aylık hamile eşi Necla Kaya, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayınca bebeğini düşürdü.

Geçen ekim ayında yine Soma'nın Darkale bölgesindeki madende çıkan ve Yunus Güçlü'nün öldüğü, 27 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı kazadan Ahmet Kaya yara almadan kurtulmuştu. Ahmet Kaya, madenin kapatılmasının ardından, kredi borcunu ödeyebilmek için bu kez de facianın yaşandığı madende yer altı işçisi olarak çalışmaya başladı. Ahmet Kaya, son kazasında ise 300 arkadaşıyla birlikte can verdi.

Ahmet Kaya ilçedeki maden şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Kaya'nın ölümünün ardından en büyük acıyı yaşayanlardan birisi ise, eşi Necla Kaya oldu. 3 aylık hamile olan Necla Kaya, eşinin ölümünün ardından tam anlamıyla yıkıldı. Yakınlarının tüm desteğine rağmen bu acısını dindiremedi. Yaşadığı büyük acıya, Necla Kaya'nın bedeni de daha fazla dayanamayınca, karnındaki bebeğini düşürdü.

'EN KÜÇÜK MADEN ŞEHİDİ OLDU'

İlk olarak Soma Devlet Hastanesine kaldırılan Necla Kaya ardından da Akhisar'daki hastaneye sevk edildi. Bebeğini kaybettiğini öğrenen Necla Kaya, biri acıyı daha yaşadı. Kaya, eşinin kendisine en büyük armağanı olduğunu söylediği bebeğinin, madenin en küçük şehidi olduğunu da dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı