Öldürülen terörist bakın kim çıktı!

Öldürülen terörist bakın kim çıktı!

Binbaşının şehit edilmesi ve dershane bombasının talimatını da o vermiş

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında geçtiğimiz yılın son günü gerçekleştirilen ve ölü ele geçirilen 10 PKK'lı arasında bulunan 'Numan' kod adlı Ertem Karabulut'un, terör örgütünün bölge sorumlusu olduğu ve 2008 yılında 7 kişinin öldüğü Diyarbakır'da bir dershanenin önüne bomba konulması ve Lice İlçe Jandarma Komutanının şehit edildiği mayınlı saldırı emrini verdiği belirlendi. Karabulut'un 4 yıldır Diyarbakır merkez ve çevresinde gerçekleşen tüm saldırıların talimatını veren kişi olduğu, diğer teröristlerin kimlik tespit çalışmalarının da sürdüğünü öğrenildi.

Lice ve Hani ilçeleri kırsalında istahbarat üzerine girdikleri kış üslenmesinde Jandarma-Polis Özel Harekat ve MİT'in ortaklaşa düzenlediği nokta operasyonunda 31 Aralık'ta öldürülen 10 PKK'lı arasında örgütün Amed olarak adlandırılan sözde Diyarbakır Eyalet sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut'un da olduğu kesinleşti. Karabulut ile birlikte dürbünlü M-16 otomatik tüfek de ele geçirildi. Çatışmada öldürülen diğer PKK'lıların kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Karabulut'un son 4 yılda Diyarbakır merkez ve çevresinde gerçekleşen bütün silahlı ve bombalı saldırıların talimatını veren kişi olduğu belirtildi. Bölgede operasyonun sürdüğünü belirten yetkililer, operasyon tamamlandıktan sonra ayrıntılı açıklamanın yapılacağını belirttiler.

Diyarbakır'da 2012 yılının son gününde istihbarat üzerine kış üstlenmesine girdikleri sığınakta düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen PKK'nın Diyarbakır Eyalet sorumlusu Ertem Karabulut'un 3 Ocak 2008 yılında Diyarbakır'da bir dershanenin önünde patlatılan ve 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 67 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı ile 4 Hizarin 2012'de Lice ilçesi kırsalında Lice İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın şehit olduğu mayınlı saldırı olmak üzere bir çok silahlı ve bombalı saldırının talimatı veren kişi olduğu belirtildi. Yetkililer, Karabulut'un bölge sorumlusu olması nedeniyle bölgede bir çok kanlı saldırının talimatını veren kişi olduğunu bu olayların arasında Gaziantep'de gerçekleşen 9 kişinin öldüğü bombalı saldırı da olabileceğini söyledi. Yetkililer, "Gaziantep'te patlatılan bomba eğer Lice ilçesi kırsalında gönderilmişse talimatını yine aynı kişi vermiştir"diye konuştular. 

Askeri kaynaklar, son 3 ay içerisinde Diyarbakır-Bingöl arasında gerçekleşen saldırı ve yola bomba koyma ile yol kesme olaylarını gerçekleştiren PKK'lı grubun, gerçekleştirilen operasyonlarla etkisiz kılındığını ve örgütün sürekli bölgede grup değiştirdiğini söyledi.