"ÖLDÜREREK SEVAP İŞLEDİM"

"ÖLDÜREREK SEVAP İŞLEDİM"

Niğde'de polis ve askeri şehit eden teröristlerin uyrukları belli oldu. Mahkemede ifade vermeyi reddederken yaptıkları açıklama şok etkisi yarattı....

Niğde'de polis ve askerimizi şehit eden teröristlerin uyrukları belli oldu. Saldırının faillerinden Ramadani’nin mahkemede ifade vermeyi reddedip, “İfade vermem, hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim” dediği öğrenildi...

Niğde’de polis ve jandarmaya yönelik saldırı olayının 3 zanlısı, Ankara’da tutuklandı.

Zanlılar, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. Zanlılar, adliyenin protokol kapısında çıkarılarak cezaevine götürüldüler.

Bugün tutuklanan 2 zanlıdan birinin kendini Almanya vatandaşı Benjamin Xu, diğerinin ise İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani olarak beyan ettikleri kaydedildi. Öte yandan, saldırının diğer zanlısı olan ve Makedonyalı olduğu bildirilen Muhammed Zakiri’nin ise dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.
Öte yandan, Bakan Ala saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada; “İkisi Arnavutluk, birisi de Kosova doğumlu. El Kaide bağlantı var mı, gelişmeler sonucu ortaya çıkacak” diye açıklamıştı.

SEVAP İŞLEDİM

İsviçre vatandaşı olduğunu beyan eden Çendrim Ramadani’nin ise, “Size ifade vermem, ben yalnızca Allah’a hesap veririm. Hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim” dediği öğrenildi. Ramadani’nin sorgu tutanağını “Allah’a şirk koşmaktır” diyerek imzalamaktan imtina ettiği öğrenildi. Mahkeme tutanağında, Ramadani ile ilgili olarak, “Kendisine sorulan sorular karşısında sakalıyla oynadığı görüldü” ifadesi yer aldı. Şüphelilerden Xu’nun ise, tercüman aracılığıyla yapılan sorgusunda, diğer şüpheli Ramadin’i suçlayarak, şunları söylediği öğrenildi:

“Suriye’den savaştan dönüyorduk. Çendrim Ramadin’yi tanımam, bana ‘Kosova’ya eve gidelim’ dedi, ben de kabul ettim. Sonra yola çıktık. Silahları hiç görmedim, benim haberim yokken çantamıza koymuş. Kontrol noktasında jandarmayı görünce, silahı benim sırtımın arkasından doğrultarak jandarmaya ateş etmeye başladı. ‘Ne oldu’ diye sorunca ‘kamyonu sür’ diye bağırdı. O esnada silahla ayağıma ateş etti. ‘Neden yaptın’ diye sorduğumda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Olay esnasında uyuşturucu etkisindeydim. Hiçbir polisin ve jandarmanın vurulup vurulmadığını görmedim. Olayın ardından yakalandık. Hiçbir örgüte üye değilim. 18 yaşındayım. Serbest bırakılmamı talep ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı