ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ ANNESİNİ VE KADIN DERNEKLERİNİ ŞİKAYET ETTİ

ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ ANNESİNİ VE KADIN DERNEKLERİNİ ŞİKAYET ETTİ

ANTALYA'da 3 yıl birlikte yaşadığı Lokman Barış Çelik tarafından öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin...

ANTALYA'da 3 yıl birlikte yaşadığı Lokman Barış Çelik tarafından öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, sanığın kendisini ve duruşmayı kadın derneklerini 'adil yargılamayı etkilemeye çalışıyorlar' diyerek savcılığa şikayet ettiğini söyledi. Figen Yetişkin, "Kızımı öldürdüğü için sanığa teşekkür mü etseydim?" diyerek tepki gösterdi.

İnternet kafe işleten 40 yaşındaki Lokman Barış Çelik, 3 yıldır Deniz Aktaş ile birlikte kaldığı evinde geçen 4 Mart gecesi sabaha karşı kavga etti. Komşularının durumu bildirmesi üzerine eve polis geldi. Lokman Barış Çelik, bu sırada tabancayla Deniz Aktaş'ı öldürdü. Daha sonra teslim olan Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına Antalya 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Çelik ile öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, DİSK Emekli Sen, Antalya Kadın Danışma Merkezi, Antalya Kadın Platformu ile HDP Konyaaltı Kadın Teşkilatı'ndan az sayıda kadın katıldı.

AKIL SAĞLIĞI RAPORU BEKLENİYOR

Tanık olarak dinlenmesi için hakkında zorla getirme kararı çıkartılan, cinayetin işlendiği akşam olay yerine giden polis memurlarından Ali Osman T. tebligata rağmen duruşmaya gelmedi. Sanığın geçmişte psikolojik tedavi gördüğünü iddia etmesi üzerine, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na sevk edilen Lokman Barış Çelik hakkında istenen rapor gelmeyince duruşma ertelendi.

Mahkeme ayrıca, hakkında zorla getirme kararı bulunan tanık polis memuru Ali Osman T.'nin gelecek duruşmaya katılmaması halinde zorla getirme kararını yerine getirmeyen görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını da kayda geçti.

'KATİLLERE İNDİRİM OLMASIN'

Duruşma çıkışı Figen Yetişkin ile ona destek veren kadınlar, adliye önünde kadın cinayetlerini protesto etti. Ellerine aldıkları Deniz Aktaş'ın fotoğraflarıyla cinayeti protesto eden Figen Yetişkin, cinayetleri işleyen katillerin 'iyi hal', 'sevgi indirimi', 'haksız tahrik' indirimi talep ettiğini söyledi. Kadınların ise katillere bu indirimin yapılmasına karşı olduğunu anlatan Yetişkin, indirim olmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

'NE İYİ YAPTIN' DEMEMİZİ Mİ BEKLİYOR

Adil bir yargılama beklediğini söyleyen Figen Yetişkin, bunun için duruşma çıkışlarında beyanda bulunduğunu belirtti. Buna karşılık bu beyanlarını kızını öldüren Lokman Barış Çelik'in 'adil yargılamayı etkilemeye çalışıyorlar' diyerek savcılığa şikayet ettiğini anlatan Figen Yetişkin, "Sanık bizim hakkımızda şikayette bulunmuş. Bizim canımız katledildi. Benim mantığım almıyor. Bizden ne bekliyorlar? 'Kızımı öldürdün ne iyi yaptın' dememizi mi bekliyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı