ÖLDÜRDÜ PARÇALADI CEZA ALINCA MAHKEMEYE "PARALELCİ" DEDİ

ÖLDÜRDÜ PARÇALADI CEZA ALINCA MAHKEMEYE "PARALELCİ" DEDİ

İnanılmaz bir suçlama.

ANTALYA'da otel odasında öldürüp parçaladığı sevgilisi 37 yaşındaki Esma Ekinci'nin cesedini bavulla taşırken yakalanan 47 yaşındaki Galip Özdemir, ömür boyu hapis cezasını duyunca mahkemeyi 'Paralelci' diye suçladı.

VAHŞETİN HİKAYESİ

İzmir'den Antalya'ya gelerek barlarda garson olarak çalışan Esma Ekinci, geçen yıl kent merkezinde bindiği minibüsün şoförü, evli ve 3 çocuk babası Galip Özdemir ile görüşmeye başladı. 3 ay görüşen Galip Özdemir ile Ekinci arasında, geçen 26 Aralık'ta kaldıkları otel odasında kavga çıktı. Ekinci'yi yastıkla boğan Galip Özdemir, nefes almadığını fark ettiği kadını odanın küvetine taşıdı. Daha sonra bir mağazadan ekmek bıçağı alan Özdemir, ardından başka bir mağazadan da iki bavul aldı. Otele dönüp küvette Ekinci'nin cesedini parçalara ayıran Galip Özdemir, kadının eşyasını bir bavula, cesedi ise diğer bavula yerleştirdi. Taksiyle otelden ayrılan Özdemir, ormanlık alan yakınında bavullarla birlikte taksiden indi. Bileklerinden kestiği elleri ormanlık alana gömen Özdemir, kadının cesedinin bulunduğu bavulla jandarma ekibine yakalandı.

 

Bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği gönüllü avukatları, davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Akkuş'un 'Kadın derneğinin suçtan zarar görmemesi nedeniyle reddedilmesi' talebini uygun görererek, avukatların istemini reddetti.

'BUNLAR İÇİN SAĞLIKLI KADIN DEĞİL, ÖLEN KADIN ÖNEMLİ'

Önceki duruşmada savcının mütalaasını vermesinin ardından savunma için süre isteyen Galip Özdemir, asıl bu olayda mağdur olan kişinin kendisi ve ailesi olduğunu belirtti. Özdemir, “Bana haksız tahrik indirimi yapılmasını talep ediyorum. Bu kadın dernekleri de sorunlu ilişkiler yaşayan kadınlara yönelik bir çalışma yapmak yerine ölülerle uğraşıyor. Kadınlara 'Sorunlu ilişkiler yaşamayın, sorun çıkarmayın' demek yerine reklam yapıyorlar. Sağlıklı kadınlar onlar için önemli değil, ölü kadınlar önemli" dedi.

'CİNAYETTE KADIN- ERKEK AYRIMI YAPILMASIN'

Galip Özdemir savunmasının devamında, “Buradan rahmetliye Allah'tan rahmet ve kendi ailemden çocuklarımdan, eşimden ise özür dilerim. Burada kadın- erkek cinayeti diye ayrım yapılmasın. Kadın diye haksız tahrik indirimi yapılmamasını kabul etmiyorum" dedi.

'ASIL KURBAN BENİM'

Galip Özdemir, asıl kurbanın kendisi olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

“Ölen maktulün özgeçmişi, sosyal yaşamı ve ekonomik durumu, yaşantısı, çevresi, yaşayış tarz-ı dikkate alındığında, hayata dair, geleceğe dair bir beklentisi yoktu. Yakın çevresinin de teyit ettiği gibi erkeklere karşı kin ve nefret doluydu. Kurban olarak beni seçti. Bu olayda asıl kurban benim. Maktulün tutum ve davranışları yüzünden hayatım değişti. Hasbelkader bu olay başımıza geldi. Bu olay sosyal medyada, basında yer aldıktan sonra önce beni suçladılar. Ancak daha sonra kamu tarafından olayların öğrenilmesi üzerine bana hak verilmeye başlandı. Böyle olmasa dahi kamu mahkememeleri etkilemez. Mahkemelerin kararına tüm kurumlar saygı duymak zorunda. Ancak ilk savunmamı yaptığım geçici hakim benim ifadelerimi ayrıntılı olarak dosyaya geçirmedi. O hakimden şikayetçi olacağım. Benim sinirlerim bozuldu. Yargılama aşamasında yaşananlar sebebiyle psikolojik ve ruhsal sorunlar yaşamaya başladım. En üst düzeyde sıkıntılar çekmekteyim. Son olarak bana TCK 62 ve TCK 29 ve daha bilmediğim tüm indirim maddelerinin uygulanmasını talep ederim."

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILINCA

Mahkeme kısa bir aranın ardından Galip Özdemir'i ömür boyu hapis cezasına çarptırdığını açıkladı. Mahkeme başkanı Nihat Altuğ, öldürülen Esma Ekinci'nin davranışlarının sanık lehine haksız tahrik olarak kabulü mümkün olmadığından ve mahkemedeki davranışları nedeniyle takdir indirimi de uygulamadığını belirtti.

'PARALELCİ MAHKEME'

Galip Özdemir, hakkında verilen hüküm ve indirim yapılmadığı belirtilince başta mahkeme başkanı Nihat Altuğ'a ve diğer mahkeme heyetine yönelik “Böyle bir karar verileceğini ben biliyordum. Geçenlerde ilk mahkemede cinsel taciz duruşmasında 'sanık tahliye edilecek' haberi geldi. 14 kişilik fuhuş çetesi dosyasında da 'Şayet ben tutuklama kararı verirsem, bütün sanıklar cezaevine kadar bana küfür ederler' diyerek tahliye edildi. Biliniz ki cezaevindekiler tahliye olanlardan daha çok küfür etti. Ayrıca yargı namussuzları koruyor, namusluların yanında değil. Paralel yargı sebebiyle bu kararlar verildi" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Mahkeme başkanı Nihat Altuğ, sanığın bu sözlerini de mahkeme tutanağına geçirerek, Galip Özdemir hakkında heyete hakaret ettiği gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Çıkışta bir açıklama yapan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nden Nuray Kaya ile avukatlar da kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

EŞİNDEN ÖPÜCÜK

Duruşma sonrası Galip Özdemir jandarmalar arasında cezaevi koridoruna giderken, arka sıralarda bulunan eşine gülümsedi. Eşinin de Özdemir'e eliyle öpücük göndermesi dikkat çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı