Öldüğü Yetmedi Anısı da İftiraya Kurban Gitti

Öldüğü Yetmedi Anısı da İftiraya Kurban Gitti

Kızılay'da polis kurşunu ile yaşamını yitiren Ethem Sarsülük'ün örgüt kampında çekilmiş fotoğraf dedikleri görüntüler bakın neredeymiş...

Ethem Sarsülük’ün örgüt üyesi olduğu ve örgüt kampında fotoğraf çektiğine ilişkin iddiasına ailesinden sert tepki geldi.

Sarısülük ailesi, iddialara konu olan görüntülerin kurgu olduğunu anlatarak “Taşeron bir firma aracılığıyla 2012′de Hakkâri’de Tekelli Tabur Komutanlığı’nda yapılan jandarma karakolunun inşaatında çalışırken çekilen fotoğraflardır” açıklaması yaptı.

KARAKOL İNŞAATINDA ÇALIŞIRKEN ÇEKİLMİŞ

Ağabey Mustafa Sarısülük de fotoğrafların Hakkari Tekeli Tabur Komutanlığı’nda çekildiğini belirterek şöyle konuştu: “O fotoğraflar Ethem’in bilgisayarında bulunan fotoğraflardır. Ethem, işçi olarak çalıştığı taşeron firma tarafından Hakkari’ye gönderilmişti.

“ASKERLERLE VİDEOLARI DA VAR”

Hakkari’de iki ay kaldı. Örgüt üyesi olarak yayınlanan o fotoğraflar ise askeri karakolun inşaatında çekilen fotoğraflar ve hatıra olsun diye çekilmiş. Askerlerle video görüntüleri de var. Tamamen bir karalama operasyonudur.”

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’e yönelik, “örgüt üyesi” olduğu yönünde ve örgüt kampında fotoğraf çektirdiği yönünde iddialar çeşitli internet sitelerinde haber olarak yer aldı. Ethem Sarısülük’ün ailesi, fotoğrafların ve o haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.