Olaylı derbide 16 kişi gözaltında

Olaylı derbide 16 kişi gözaltında

GS-BJK engelliler basketbol maçında çıkan olaylarla ilgili 16 kişi gözaltına alındı

TÜRKİYE Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylarla ilgili 3'ü yaşı küçük 16 kişi gözaltına alındı. Olay sırasında çekilen görüntüleri incelemesini sürdüren polis gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini söyledi. Öte yandan zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında şüphelilerin avukatı olduğu öğrenilen bir kişi, bir basın mensubuna "Öldürürüm seni" diyerek bağırarak tehdit etti.

Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda dün akşam, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada olaylar çıktı. Bazı engelli sporcuların tekerlekli sandalyelerinin de kırıldığı olaylı maç ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nce çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında, görgü tanıklarının ifadeleri alınırken yayıncı kuruluşun görüntüleri ile spor salonunun güvenlik kamera kayıtları incelendi. İnceleme sırasında olayların içerisinde oldukları görülen kişilerin kimlik ve adresleri tek tek tespit edildi. Öğle saatlerinden itibaren ekipler isimleri belirlenen şüphelileri gözaltına almaya başladı. Aralarında yaşı küçük olan 3 kişinin bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 

Şüpheliler gerekli işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Hastaneye gidişleri sırasında basın mensuplarına tepki gösteren ve avukat olduğunu söyleyen bir kişi ise Emniyet Müdürlüğü içinde bir basın mensubuna önce "Ne çekiyorsunuz terorist mi bunlar" diye bağırdıktan sonra "Elini kolunu oynatma öldürürüm seni" diye bağırarak tehdit etti. 

Yetkililer görüntü incelemesinin sürdüğünü gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini söylediler.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL DHA