OLAN OLDU BİTEN BİTTİ, TÜRKİYE DURUMA MÜDAHALE ETTİ

OLAN OLDU BİTEN BİTTİ, TÜRKİYE DURUMA MÜDAHALE ETTİ

Müdahalede geç mi kalındı?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan, tedavisi Türkiye'de yapılacak 18 Filistinliyi taşıyan uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi.

Yaralılar, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından karşılandı.

"DURUMLARI EPEYCE AĞIR OLANLAR VAR"

Bugün için 18 yaralı Gazelinin getirildiğini, diğer yaralılarla ilgili de çalışmaların devam edeceğini belirten Atalay, "Oraya nasıl insani yardım gönderebiliriz, diye çabalar içinde olduk. Hamdolsun ciddi şekilde de insani yardım gönderdik. Şimdi de tabii orada İsrail'in bombalamaları sonucu çok sayıda yaralı var. Bu yaralılardan, durumu ağır olanlardan bir kısmını en azından Türkiye'ye getirme çabası içerisindeyiz. Yaklaşık 200 yaralıyı getirme yönünde bir plan yapıldı. Kurumlarımız koordinasyon içerisinde. Bu işle ilgili Sağlık Bakanlığımız, AFAD, TİKA, Kızılay, hepsi bir koordinasyon içerisinde. Ayın 11'inde biliyorsunuz, 4 ağır yaralı Sağlık Bakanlığımızın ambulans uçağıyla getirilmişti. Bugün de 18 yaralı, gördüğünüz bu C130 tipi uçakla şu anda getirilmiş durumda. Dolayısıyla biz bunların hızlı bir şekilde hemen hastanelere sevkini arzu ettik ve hızlı bir şekilde ambulanslara taşınıyor. Bunlardan 5'i çocuk, bir tanesi hamile bir bayan. Yaralılar ve durumları da epeyce ağır olanlar var. Mesela ilk indirilen şuuru yerinde, kendisiyle konuştuk ama çok ağır bir durumda. Ve inşallah şimdi bunlar hastanelere yetiştiriliyor. Sağlık Bakanımız bizzat ilgileniyor. Doktorlarımız ciddi şekilde ilgileniyorlar. Rabbim onlara şifa versin. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Bugün sayı biraz daha fazla olacaktı, 40 civarı olacaktı, ama orada formaliteler, engellemeler çok fazla. Bunların izninin alınması, kontrolü İsrail tarafından vs. Ancak 18'i şu anda getirilebildi. Diğerleriyle ilgili de çabalarımız sürecek" diye konuştu.

"TEDAVİLERİNİ YAPACAK VE ONLARI YİNE EVLERİNE GÖNDERECEĞİZ"

Müezzinoğlu, "Sürecin daha hızlı işlemesi ile ilgili duyarlılığımız var. Her türlü altyapıyı hazırlamış olmamıza rağmen 200 hastanın transferiyle ilgili bugün geldiğimiz nokta, henüz daha 22 hastayı getirebilmiş durumdayız. Ama bugün 18 yaralımızla ilgili gelmeden önce bütün tıbbi değerlendirmeleri yapıldı ve bütün hastalarla ilgili tedavi yol haritası ve tedavi ekipleri hazırlandı. İnşallah bu akşamdan itibaren tedavileri yapılmaya başlanacak. Pazartesi sabahı saat 5 gibi gelen 4 vakamızın da tedavileri son derece başarılı gidiyor. Onları da yakından takip ediyoruz. Bugün yaralılarımızla birlikte gelen 15 refakatçinin de, gerek konaklama gerek tercüman ihtiyacı, her türlü sosyal ihtiyaçları da, altyapısı hazırlanmış durumda. İnşallah temennimiz, bir taraftan bunları tedavi ederken diğer taraftan da tedavi ihtiyacı olan diğer yaralılarımızın da bir an önce gelmesini, bu kurulan köprünün çok hızlı çalışarak oradaki yaralılarımıza şifa sunmasını temenni ediyoruz. 1 ağır yaralı dışında diğerlerinin tedavilerinde bizim rutin yaralı tedavileri gibi çok olağanüstü sıkıntı yaşamadan inşallah tedavilerini yapacak ve onları yine evlerine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ BİR BELGESEL OLACAK"

"Gazze'den, İsrail'den yaralı getirilmesinin çok zor, diğer ülkelerden getirmek gibi olmadığını, bütün engellemelere rağmen çok zorlanılarak getirildiğini bir defa daha hatırlatmak istiyorum" diyen Beşir Atalay'a Müezzinoğlu, "Önemli bir belgesel olacak" diye karşılık verdi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı