"Okuluma Dokunma" Protestosu

"Okuluma Dokunma" Protestosu

Fatih'te Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ve veliler, okulun 'İmam hatip ortaokuluna' dönüştürülmesini protesto etmek için yürüyüş yaptı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN 'OKULUMA DOKUNMA' PROTESTOSU
 
Enver ALAS / İSTANBUL,
Fatih'te Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ve veliler, okulun 'İmam hatip ortaokuluna' dönüştürülmesini protesto etmek için yürüyüş yaptı. Veliler, topladıkları yaklaşık 1300 imzayı Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiler. 
 
4+4+4 eğitim sistemine göre yapılan düzenlemeyle okullarının İmam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi kararına karşı çıkan Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bir grup öğrenci ve velileri okul önünde basın açıklaması yaptı. Velilerden Semra Kaya'nın okuduğu basın açıklamasında, "Bu kararı alanlar şuni iyi bilmelidir ki, yüzlerce ailenin hayatı alt üst olacak, öğretmen ve kolu değşitirmek onlarda yıkım etkisi yaratacak, çocuklarımızn psikolojileri bozulacak. Velisi, öğretmeni çevresi ile uyum içinde aile havası içindeki okulumuz dağılacak. Alınan karara sessiz kalamayız, okulumuza dokundurtmayacağız" dendi. Okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine tepki gösteren Sema Özyüksel adlı veli, "Bende Gazi İlköğretim Okulu'ndan mezun oldum. 3. sınıfa giden kızımda burada okuyor. Biz okulun bizde kalmasını istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğiyle eğitim hayatıyla oynanmasını kesinlikle istemiyoruz" dedi. Öğrenciler, 'Okuluma Dokunma' yazılı pankartlar açarken, veliler de 'Susma ses çıkar, okuluna sahip çık' sloganları attı. Öğrenciler ve veliler basın açıklamasının ardından okul önünden Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüyerek, topladıkları dilekçeleri burada yetkililere teslim ettiler.