OKULU GÖRMEDEN DOKTOR OLDULAR

OKULU GÖRMEDEN DOKTOR OLDULAR

Tıp fakültelerinin normalde 4 yıllık kuruluş çalışmalarını tamamlayıp, öğrencisini kendi yerleşkesinde eğitip, mezun vermesi gerekirken, Bozok Üniversitesi bu geleneğin dışına çıktı.

BOZOK Üniversitesi Tıp Fakültesi geçen öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermesine karşın, mezun olan öğrencilerin büyük bölümünün diploma aldıkları fakültenin bağlı olduğu üniversite yerleşkesini hiç görmedi. Tıp fakültelerinin normalde 4 yıllık kuruluş çalışmalarını tamamlayıp, öğrencisini kendi yerleşkesinde eğitip, mezun vermesi gerekirken, Bozok Üniversitesi bu geleneğin dışına çıktı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Tıp Fakültesi öğrencilerinin altyapı ve akademisyen kadrosunun yetersiz olması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitim gördüklerini hatırlattı. Misafir olarak davet edilen belirli sayıdakilerin dışındaki diğer öğrencilerin, yapımı devam eden tıp öğrencilerinin okudukları üniversitenin yerleşkesini hiç görmediklerini belirten Karacabey, Tıp Fakültesi binasının önümüzdeki yıl tamamlanmamış olsa bile, öğrencilerinin Yozgat'ta eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli altyapının oluşturulacağını söyledi. Karacabey, şöyle dedi:

"Normal şartlarda yeni kurulan tıp fakülteleri 4 yıl içerisinde kurulum çalışmalarını tamamlar ve 4 yıldan sonra kendi öğrencisini mezun eder. Yozgat'ta maalesef bu gerçekleşemedi. Öğrencilerimiz Hacettepe bünyesinde 8 yılı tamamlıyor. Geçen yıl ilk mezunlarımızı verdik. Fakültemizden mezun olan öğrenciler ne Yozgat'ı ne de kampusumüzü görmemiştir. Bu sebeple önümüzdeki yıl tıp fakültesi binamız bitecek diye hesap yapıyoruz. Fakülte binamızın Mayıs ayı içerisinde tamamlanması gerekiyor. Ancak, Ağustos ayı sonunda teslim edilmesini bekliyoruz. Belirtilen tarihte binamız tamamlanmasa dahi yeni çözümler üreterek, fakülte öğrencilerimizi Yozgat'a getireceğiz. Tıp öğrencilerimizi mevcut Sağlık Okulu binamızın üst katında geçici olarak eğitime alacağız. Kadro çalışmalarımız hızla tamamlanmaktadır. Temel Tıp Bilimleri'nde akademisyen açığımız kalmayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren birinci sınıftan itibaren tıp öğrencilerimiz Yozgat'ta eğitime başlayacak. Tıp fakültesi, Yozgat için çok önem arz etmektedir."

Tıp fakültesinin Yozgat ve çevresi açısından çok önemli olduğunu da vurgulayan Rektör Prof.Dr. Karacabey, ayrıca Sarıkaya ile Sorgun İlçesi'nde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile Türkiye genelinden hasta kabul etmek ve yurt dışından da hasta kabul edebilir hale getirmek istediklerini anlatırken, "Yozgat termal kaynaklar bakımından çok zengin, biz bu kaynaklan kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı