OKULLARA KAR TATİLİ

OKULLARA KAR TATİLİ

Bazı araçlar kaydı. 2 ayrı noktada kayan 2 TIR nedeniyle ulaşım...

OKULLAR 1 GÜN TATİL

Bolu Merkez, Gerede ve Yeniçağa ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğretim kurumlarında okullar, yarın 1 gün süreliğine tatil edildi. Bolu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile memur ve diğer kamu görevlilerinin aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

TEM'DE KİLOMETRELERCE KUYRUK

Bolu'da, TEM yolunun Çaydurt ve Gerede gişeleri arasındaki yaklaşık 45 kilometrelik bölümde kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

2 AYRI NOKTADA 2 TIR KAYDI

Bazı araçlar kaydı. 2 ayrı noktada kayan 2 TIR nedeniyle ulaşım bir süre durdu. Bu sırada Ankara yönünde kilometrelerce konvoy oluştu. TIR'ların kaldırılması sırasında ise Ankara ve İstanbul yönü tamemen ulaşıma kapandı. İstanbul yönüne giden araçlar Gerede, Ankara yönüne giden araçlar Çaydurt gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi.

TEM yolunda kayan TIR'lar, saat 18.20 itibariyle kaldırıldı. Trafik de tek şeritten kontrollü verilmeye başlandı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri de TEM'de oluşan konvoyu eritmeye çalışıyor.

Sürücüler, TEM'de trafiğin çok yavaş ilerlediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Yeniçağa İlçesi mevkisinde TEM'de oluşan konvayda bekleyen sürücülerden Hakan Özcan, saat 13.00'de İstanbul'dan yola çıktığını, Bolu Dağı Tüneli'ni geçtikten sonra konvoy oluşmaya başladığını söyledi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Hakan Özcan, "Tünelden geçtim, yarım saat sonra trafik durdu. Ağır ağır gidiyoruz. 50 metre gidiyoruz, duruyoruz. Karayolları yok, trafik ekipleri yok. Saatlerdir bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı