Okullar da 23 Nisan Yasak mı?

Okullar da 23 Nisan Yasak mı?

Okul yönetiminin yapılan provayı kesmek zorunda kaldığı bildirildi.

ANTALYA'DA 23 NİSAN YASAĞI

Hürriyet Gazetesi sitesinde yayınlanan bir habere göre Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan töreni için öğrencilerine prova yaptıran okulun yönetimini arayarak" Hakkınız da şikayet var gürültüyü kesin" talimatı verdi. Ne günlere kaldık dedirtecek haber de, okul yönetiminin yapılan provayı kesmek zorunda kaldığı bildirildi.

GÜRÜLTÜ ŞİKAYETİ

ANTALYA Konyaaltı İlçesi Sarısu Mahallesi’nde faaliyet gösteren Saime Salih Konca İlköğretim Okulu’nda öğle saatlerinde başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı provası gürültü şikayeti nedeniyle yarıda kesildi.
 
OKUL UYARILDI
 
Almanya’dan Antalya’ya göç eden bir vatandaşın Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, “Gürültüden rahatsız oluyorum” şikayeti üzerine harekete geçen yetkililer okul yöneticilerini arayarak durumu bildirdi. Bu bilgi üzerine prova yarıda kesilerek bayrama hazırlanan öğrenciler sınıflarına gönderildi.
 
ŞİKAYET SAKLANDI
 
Öğrencilerin neden sınıfa gönderildiğini anlamaya çalışan öğrenci velileri bilgilendirilmedikleri nedeniyle şikayet ederken, velilere ses sistemi arızalandığı için provaların yarıda kesildiği söyledi. Velilerin, “Tamirci çağıralım” ısrarı sonrası ise gerçek ortaya çıktı. Provaların gürültü şikayeti nedeniyle yarıda kesildiği öğrenen veliler uygulamaya tepki gösterdi.
 
"DÜĞÜN YAPMIYORUZ"
 
Yaşananların tam bir skandal olduğunu belirten öğrenci velisi Hatice Otçu, “Bizim çocuklarımız milli bir bayrama hazırlanıyor. Bu esnada elbette gürültü olacak. Biz burada düğün yapmıyoruz. Bir kişi şikayet etti diye çocuklarımızın bayram hevesi nasıl kırılır. Keşke her şeye bu kadar duyarlı yaklaşsalar” dedi.
 
"GERÇEĞİ ÖĞRENDİK"
 
Provaların ses sisteminde yaşanan arıza nedeniyle ertelendiğine ilişkin bilginin doğru olmadığını belirten bir başka öğrencinin velisi Meral Alaban, “Tepkiyi önlemek için böyle bir şey söylendi. Fakat biz okul yönetiminden bunun böyle olmadığını öğrendik. Bir kişi şikayet etti diye çocuklarımız bayram provası yapamadı. Yazıklar olsun demekten başka içimden bir şey gelmiyor” diye konuştu.
 
"MECBUR KALDIK MÜZİĞİ KESTİK"
 
Prova esnasında yapılan müzik yayınından rahatsız olan gurbetçi bir vatandaşın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunduğunu doğrulayan ve sonrasında yaşananları anlatan Saime Salih Konca İlköğretim Okulu yöneticileri ise şöyle dedi: “Amirlerimiz bizi arayınca mecburen müzik yayınını kestik. Çocuklarda sınıflarına gönderildi. Yapılan şikayete biz de anlam veremedik. Provayı tamamlamak isterdik" dedikleri öğrenildi.