OKUL DERGİSİNDE YAYINLANAN ŞİİR KADIN ÖĞRETMENLERİ AYAĞA KALDIRDI

OKUL DERGİSİNDE YAYINLANAN ŞİİR KADIN ÖĞRETMENLERİ AYAĞA KALDIRDI

'Kar tanesi' adlı okul dergisinin Aralık sayısında yayınlanan 'Kadın Hakkı' şiirini yazan Türkçe öğretmeni Ramazan...

EĞİTİM-İŞ VE TÜRK EĞİTİM-SEN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Siverek'te Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu'nda hazırlanan 'Kar tanesi' adlı okul dergisinin Aralık sayısında yayınlanan 'Kadın Hakkı' şiirini yazan Türkçe öğretmeni Ramazan Kutlu'ya Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Siverek temsilcilikleri de tepki gösterdi.

ŞİİR KADINI 2. SINIF İNSAN YERİNE KOYUYOR

Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Siverek temsilcilikleri, Türkçe öğretmeni Ramazan Kutlu'ya yazdığı şiir nedeniyle basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-İş Siverek Temsilcisi Funda Yıldız, şiirin hemcinslerini 2'nci sınıf insan statüsüne koyduğunu savundu. Yıldız, öğretmen hakkında şikayette bulunacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kadını aşağılayan ikinci sınıf insan yerine koyan, kadının hakkının kocasına hizmet etmek ve çocuk bakmak olduğunu savunan, ilkel çağdan kalmış bir zihniyetle yazılmış bir metnin dergi yayın ekibi ve okul yönetimi tarafından onaylanarak yayınlanmış olması Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen sendikaları olarak bizleri derinden üzmüştür. Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için kadın erkek ayrımcılığına son verilmiş ve o günden beri kadınlar ekonomi, siyasi ve çalışma hayatında faaliyet göstermiş ve ülke kalkınmasına destek vermektedir. Böylesi bir değişimden sonra çalıştıkları bayan mesai arkadaşlarını görmezden gelerek geri kalmış ve dogmatik bir düşünceyle bir öğretmenin bu şiiri kaleme almış olmasını ve yayın ekibinin ve okul yönetiminin de bu şiiri yayınlamasını kınıyoruz. Bu olayın burada kapanmayacağını ve gerekli mercilere gerekli şikayetlerin yapılacağını belirtmek istiyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı