OKMEYDANI'NDA BELİREN SİLAHLI GRUPLAR KİMİN MAŞASI

OKMEYDANI'NDA BELİREN SİLAHLI GRUPLAR KİMİN MAŞASI

Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un öldürülmesi sonrası ortaya çıkan silahli kişilerin olduğu hala bilinmiyor.

Okmeydanı’nda polislerin molotof kokteyli atılan araçtan inerek ateş açtıkları, Uğur Kurt adlı vatandaşın başından vurulduğu olaylar sırasında ortaya çıkan yüzleri maskeli kukuletalı, ellerinde silahlar olan grubun kim olduğu tartışılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “O kişiler kim acaba” diye sorarken, ABF Genel Başkanı Selahattin Özel, o kişilerin MİT’ten olduğu duyumunu aldıklarını açıkladı. Olay, AKP’nin MİT Yasası’nda yaptırdığı dehşet değişiklikleri akıllara getirdi.

CHP’nin dünkü Meclis Grubu toplantısında, Okmeydanı’nda yaşanan Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz adlı vatandaşların yaşamlarını yitirmesiyle sonuçlanan olaylara değinen Kılıçdaroğlu, olaylar sırasında ortaya çıkan eli silahlı, yüzleri maskeli ya da kukuletalı kişilere dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Yüzü maskeli, elinde silah olayları çıkaranlar kimse bunlar bunları çıkarsınlar. Biz, yüzü maskeli, elinde silah olay yaratan kişilere karşıyız, her zaman söyledim, yine de söylüyorum. O kişiler acaba kim? Gezi olaylarında TOMA’ya molotofkokteyli atan polisleri gördük, fotoğraflarını gördük. Şimdi, bu toplumda bu kutuplaşmayı yaratanlar kimler? Hükümetin bir an önce bunu ortaya çıkarması lazım. Evet, onların çocuklarını biz çok iyi biliyoruz.”

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, Okmeydanı’nda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un öldüğü gün polisle çatışan yüzü maskeli grubun MİT’ten olduğu yönünde duyum aldıklarını söyledi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Özel, yeni MİT Kanunu’yla kurumun yetkilerinin arttığına dikkat çekti. Alevilerin yüzünün her zaman açık olduğunu söyleyen Özel, “Daha önce İstanbul’da otobüse atılan molotof kokteylinde bir liseli kızımız öldüğünde o molotofu atan kişi MİT’ten çıkmıştı ve serbest bırakılmıştı. Burada devlet bahaneyi yaratmak istiyor” dedi.

İddia, AKP’nin verdiği teklifle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Yasası’nda yapılan değişiklikleri gündeme getirdi. Demokrasiye ağır darbe indiren, kamuoyunda büyük endişelere neden olan yasada yapılan değişikliklerden biri de hükümete, MİT içeride istihbarat dışında görev verme yetkisiydi. Eğer Özel’in duyumu doğruysa, hükümetin MİT’e Okmeydanı’ndaki muhalefeti sindirmek için provokasyon yapma görevi verdiğini akla getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı