Okmeydanı Hastanesi'nde olaylar çıktı

Okmeydanı Hastanesi'nde olaylar çıktı

Polis ve göstericiler tekme-tokat birbirine girdi.

BAHÇELİEVLER'de polis karakoluna yönelik bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirdiği ileri sürülen ve yaralı olarak yakalanan Nebiha Aracı için Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği’nden (TAYAD) bir grup saat 10.00 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplandı. Aralarında avukatların da bulunduğu topluluk “Nebiha Aracı’yı katlettirmeyeceğiz” yazılı pankart açtı. 

Polis, grubun elindeki pankartı çekerek, hastane bahçesinden uzaklaşmalarını istedi. Bu sırada topluluk 'İşkence yapmak şerefsizliktir' diye slogan attı. Kalkanlarıyla çevik kuvvetin uzaklaştırılmak istediği grup arasında tekme ve yumruklaşmalar yaşandı. Polis amirleri eylemcilere vurmaması yönünde sık sık çevik kuvvet polislerine uyarılarda bulundu. Arbede sırasında bazı eylemcilerin yüzü gözü kan oldu. Gözaltına alınan eylemciler hastane bahçesinde bekletilen çevik kuvvet otobüslerine bindirildi. Otobüs içinde de eylemcilerle polisler arasında gerginlik yaşandı.
Olay yerinde bulunan ve grubun avukatı olduklarını söyleyen biri kadın iki kişi polislere, "Gözaltında kötü muamele yapmayın” diye uyarıda bulundu. Gözaltına alınanların 18 kişi olduğu belirtildi. Bu sırada acil hasta taşıyan bir ambulans, yaşanan arbedenin içinden geçmeye çalışırken ‘arabada bebek var’ diye yolun açılmasını istedi.

Öte yandan terör şüphelisi kadının ise hastanedeki tedavisinin devam ettiği belirtildi.