Oğul Erdoğan'ın Katıldığı Protestonun Pankartları

Oğul Erdoğan'ın Katıldığı Protestonun Pankartları

"Ne darbe, ne demokrasi, biz ümmetten ve hilafetten yanayız".

 DEMOKRASİ YERİNE NE İSTİYORLARMIŞ

Hiçbir sivil toplum örgütü, grup, örgüt flamasının taşınmadığı 500 kişilik protestocu grupta taşınan "Ne darbe, ne demokrasi, biz ümmetten ve hilafetten yanayız". "Kahrolsun Sisi, Kahrolsun demokrasi, geliyor hilafetin sesi" yazılı pankartlar dikkati çekti. Dünde AKP'ye yakınlığı ile bilinen, İHA'nın da üyesi olduğu "Ehli Sünnet Alimler" bir açıklama yaparak Mısır'da ki Mursi yanlılarını cihada davet etmiş, bunun şerri bir görev olduğunu açıklamasında belirtmişi. HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN - İbrahim AKTÜRK
 
Fatih Camisi'nde Cuma namazı sonrası toplanan bir grup, Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. " Ne darbe, ne demokrasi biz ümmetten ve hilafetten yanayız". Kahrolsun Sisi, Kahrolsun demokrasi geliyor hilafetin sesi" yazılı pankartların arkasında toplanan kalabalık tekbir getirdi, dua etti. "Zulmedenler, yakında nasıl bir yıkılışla yıkılacaklarını görecekler" yazılı pankartında taşındığı protestocu grup için bazılarının da " Demokrasi demokrasi dediniz ümmetin kanını emdiniz". "Demokrasinin döktüğü kanların hesabı sorulacak". Demokrasi eşittir küfür sistemi" yazılı dövizler taşıdığı görüldü. 
 

BİLAL ERDOĞAN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'le birlikte Cuma namazını Fatih Camisi'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan çıkışta protestoya denk geldi. Erdoğan, Mısır'da ölenler için kılınan gıyabi cenaze arka saflarda yer tutatarak katıldı. Namazın ardından grup protestoya devam ederken Bilal Erdoğan cami avlusundan ayrıldı. Gıyabi cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Kolkola giren ve tekbirler eşliğinde Saraçhane Parkına yürüyen kalabalık burada da bir süre protesto gösterisi yapıp, dağıldı.